SUTOMORSKE NOVINE / PORTAL
200 na sat hronika

Policajci su juče, obavljajući redovne poslove registrovali video radarom, u mjestu Goričani u Podgorici, vozilo marke "Alfa Romeo" barskih registarskih oznaka, koje se kretalo velikom brzinom.

Policajci zaduženi za bezbjednost saobraćaja juče su u mjestu Goričani u Podgorici registrovali, a potom i privremeno isključili iz saobraćaja i procesurali S. M. (18) iz Bara koji je upravljao vozilom marke „Alfa Romeo“ brzinom od 198 km/h. Ograničenje na tom dijelu puta je 80 km/h.

"Službenici Uprave policije MUP-a – Grupe policije za bezbjednost saobraćaja su, juče registrovali a potom i privremeno isključili iz saobraćaja i procesurali mladog vozača koji je upravljao vozilom marke „Alfa Romeo“ brzinom od 198 km/h u mjestu Goričani u Podgorici, gdje je ograničenje brzine 80 km/h. Najveća dozvoljena brzina, shodno odredbama člana 37a Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, za vozila kojim upravljaju mladi vozači i vozači početnici ograničena je inače na 70 km/h, bez obzira na ograničenje brzine kretanja vozila na putu", saopšteno je iz Uprave policije.
Policajci su juče, obavljajući redovne poslove registrovali video radarom, u mjestu Goričani u Podgorici, vozilo marke "Alfa Romeo" barskih registarskih oznaka, koje se kretalo velikom brzinom.

"Policijski službenici su tzv. presretačem zaustavili i iz saobraćaja privremeno isključili S.M. (18) iz Bara, koji je upravljao ovim vozilom zbog počinjenog prekršaja iz čl. 318 st. 1 t. 1 u vezi člana 36, 37 i 38 Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima – prekoračenje dozvoljene brzine kretanja vozilom van naseljenog mjesta. Protiv ovog lica podnešena je prekršajna prijava, privremeno je isključen iz saobraćaja i od njega je privremeno oduzeta vozačka dozvola do odluke Suda za prekršaje", navodi se u saopštenju.

Iz Uprave policije je saopšteno da analize saobraćajnih nezgoda i njihove posljedice ukazuju na to da je ljudski faktor dominantan uzročnik većine saobraćajnih nezgda, posebno onih sa najtežim posljedicama.

"Iz tog razloga još jednom ukazujemo svim učesnicima u saobraćaju na važnost poštovanja saobraćajnih propisa, čime će se preventivno uticati na eventualne najteže posljedice saobraćajnih nezgoda kao i pokazati odgovoran odnos prema sebi, porodici i cjelokupnoj društvenoj zajednici", zaključili su iz Uprave policije.

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR