ajs droga hronika.html

Građani BOSNE I HERCEGOVINE su u strahu jer se pojavila i kod njih ova opasna droga, kako su danas dojavili, navodi portal Klix.

U BIJELJINI je došlo do hapšenja 3 osobe a za 6 se još traga usled zaplene velike količine droge: marihuane, spida, exstazija a i pomenute droge "AJS" u manjim količinama, kako javljaju pripadnici Policijske uprave Bijeljina. Zaplenili su sedam grama te droge i za sada je to jedino područje u BiH gde je ona pronadjena.

Prema podacima MUP-a Kantona Sarajevo, ta droga još nije stigla u većim količinama na to područje.

U pitanju je tečni metamfetamin zvani "AJS" - ICE, led u prevodu sa engleskog, kojeg su još ranije 31.Maja 2019. pripadnici AUSTRALIJSKE policije zaplenili skrivenog u pošiljci u snežnim kuglama poslatim iz KANADE. Vrednost te zaplanjene pošiljke bila je vredna AU$1 million (US$700,000).

Australija je u junu ove godine opet bila zaplenila rekordnu količinu od 1,6 tona ove opasne droge skrivenu u zvučnicima poslatim sa Tajlanda, čija je vrednost procenjena na više od milijardu dolara!

Droga ICE - AJS, se prvi put pojavila u Americi na američkom tržištu, još davnih 1990-ih godina. Droga može da izazove SMRT najčešće prouzrokovanu moždanim udarom ili infarktom.

“Ajs” je u Hrvatsku stigao još 2006. godine i upalio alarme zbog destruktivnog delovanja i činjenice da se vrlo lako može napraviti i u kući uz pomoć recepata koji se nalaze na internetu.

Reč je o obliku metamfetamina koji na početku daje izuzetno jak osećaj euforije, snage i pojačava želju za seksualnim odnosom. Njeno prisustvo u Dalmaciji otkriveno je ponovo prošle godine.

Prve posledice koje se javljaju su nagli gubitak težine i nesanica. Zatim dolazi nemogućnost uživanja u bilo čemu i teška depresija. One vode do potpunog otuđenja i nemogućnosti komunikacije. Slede agresija i nasilje, pa teške paranoje. Izaziva hiperaktivnost, psihoze kao što su paranoja, vizuelne, slušne halucinacije i deluzije. Stručnjaci kažu da je ova droga 10 puta razornija od KOKAINA !Autor – I.S.

SVIĐA VAM SE ČLANAK ? DONIRAJTE SREDSTVA ZA ODRŽIVI RAZVOJ PORTALA !


OSTAVITE VAŠ KOMENTAR