SUTOMORSKE NOVINE / PORTAL
anti nato

Anti NATO aktivista Marko Milačić se danas u podne ispred ZIKS-a obratio prisutnima koji su došli da podrže njegovu, kako se navodi, nezasluženu i ispolitizovanu zatvorsku kaznu.

„Ovo je školski primjer političkog progona, političkog procesa i na kraju političke presude“, poručio je Milačić.

„Oni to nazivaju demokratijom, a prava riječ za to je okupacija“, poručio je on govoreći o nasilnom uvlačenju Crne Gore u NATO, zbog čega je, vjeruje Milačić, i poslat na odsluženje kazne, budući da se zalaže za referendum po ovom pitanju.

Podsjetimo, Milačić je dobio rješenje suda da mora u zatvor dvadeset dana zbog kazne od 500 evra koja mu je, u „jednom montiranom i hitnom postupku“, izrečena prije dvije godine, tačno na dan NATO saveza, 4. 4. 2015, a sada preinačena u kaznu zatvora.

Među prisutnima koji su došli da podrže Milačića su i poslanici i funkcioneri Demokratskog fronta.

Milačićevo uključenje uživo može se pratiti preko njegovog naloga na Fejsbuku.

On je podsjetio da na godišnjicu NATO bombardovanja vlast nije dozvolila polaganje vijenaca na spomenik žrtvama agresije.

„Oni nas se boje i mrtvih“, kazao je on, dodajući: „Posvetićemo sve svoje životne napore, da počnu da nas se boje i živih (…) Oni žele da ubiju naš duh, da likvidiraju svaku iskru pobune i unište ideju o demokratizaciji. Neka ništa ne brinu, ovo je borba na duge staze. Ništa nam nisu mogli ni Austro-Ugari, ni Osmanlije, ni Njemci, pa neće ni NATO!“, poručuje Milačić.

Nakon govora, Milačić je u znak protesta zapalio NATO zastavu.

Poslanički klub Demokratskog fronta (DF) se, shodno najavi, okupio danas ispred zatvora u Spužu kako bi Marka Milačića, kandidata za poslanika DF, ispratili na izvršenje zatvorske kazne koju mu je odredio crnogorski režim.

Među ostalima, podršku su prisustvom iskazali Andrija Mandić, Slaven Radunović, Milutin Đukanović, Predrag Bulatović, Strahinja Bulajić….

Iz DF-a podsjećaju da se u zatvoru već dva mjeseca potpuno nevin nalazi Mihailo Čađenović, vozač funkcionera Fronta Andrije Mandića, a napad na DF se nastavlja tako što se tamo upućuje, takođe nevin, Marko Milačić, poznati antirežimski aktivista i borac za slobodnu CG, kaže se u saopštenju DF-a koje je objavljeno pred današnji događaj.

„Milačić je jedan od onih ljudi koji su uložili veliki napor da se organizuje referendum u CG po pitanju NATO-a i pretpostavljamo da je to glavni razlog što se u susret toj odluci on ekspresno šalje u zatvor, kako bi se zaplašila većinska CG koja se zalaže za izjašnjavanje naroda o ovoj temi“, navode oni.

Poslanici DF pozvali su sve kolege poslanike iz opozicije da im se priključe u ponedjeljak u 12.00 sati, kako bi svi zajedno iskazali podršku i solidarnost sa hrabrim, časnim i čestitim Markom Milačićem.

IZVOR: IN4S PORTAL

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR