IVENSA VESTI / ONLINE NOVINE
irinej djukanovic politika.html

Poglavar SPC, Patrijarh Srpske pravoslavne crkve ~ Irinej boravio je u Budvi na dvodnevnoj svečanosti povodom proslave 800 godina autokefalnosti SPC.

Tom prilikom, na crkvenoj ceremoniji u Grblju kod Budve, u manastiru Podlastva koji proslavlja 1500 godina postojanja, patrijarh Irinej je kazao da ga je Đukanović pozdravio preko mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija i saopštio da ne može da prisustvuje proslavi SPC „jer je sprečen“, prenose podgoričke Vijesti.

Podgoričke Vijesti prenose i reči patrijarha Irineja za crnogorskog predsednika Mila Đukanovića.

“Đukanović potiče iz jedne poštene i ugledne porodice”, kazao je i posebno se osvrnuo na majku Đukanović da je vernica.

“Nadam se da iver ne pada daleko od klade i da će se on okrenuti pravim vrijednostima”, kazao je Irinej. Dodao je i da je uveren da će predsednik Crne Gore ~ Milo Đukanović povući priznanje "lažne države" Kosovo.

Proslava je počela svečanom akademijom u manastiru Rođenja Presvete Bogorodice u Lastvi Grbaljskoj, nastavljena je jutrošnjom liturgijom koju je služio Irinej, a završena susretom sa vernicima, takozvanom „Trpezom ljubavi“.

Patrijarha je dočekalo više hiljada vernika, zajedno sa rukovodstvom opštine Budva i Herceg Novi i čelnicima Nove srpske demokratije ~ Andrije Mandića i to posle punih 27 godina nakon kojih je poglavar SPC došao u Boku i Budvu. Poslednji put ove krajeve posetio je 1992. patrijarh Pavle.

Autor – I.S.

SVIĐA VAM SE ČLANAK ? DONIRAJTE SREDSTVA ZA ODRŽIVI RAZVOJ PORTALA !


OSTAVITE VAŠ KOMENTAR