IVENSA VESTI / ONLINE NOVINE
izbacivanje zakljucavanje sns politika.html

Samo u roku od par sati desili su se skandalozni nezapamćeni postupci i incidenti u OPŠTINI PARAĆIN I STARI GRAD, DOK JE DANAS POLICIJA, KAKO KAŽE OPOZICIJA - OKUPIRALA ZGRADU NARODNE SKUPŠTINE.

Kako prenose mediji predsednik opštine Saša Paunović, sinoć je zaključao odbornike SNS-a koji su ušli u prostorije opštine, te skinuo ručke sa vrata od prostorija u kojima se nalaze, zaključao toalete i sprečio ih čak i da koriste vodu.

Opštinski odbor SNS-a najoštrije je osudio nasilno, fašističko ponašanje Saše Paunovića, koje sprovodi s grupom od 30 pripadnika obezbeđenja.

"Model fašističkog ponašanja Paunović je očigledno preuzeo od mentora Dragana Đilasa, Boška Obradovića i Vuka Jeremića, tako da ovakav čin vandalskog ponašanja ni malo ne iznenađuje. Građani Paraćina godinama trpe torturu Saše Paunovića, lopovluk, bahatost i ostaju bez posla, bivajući konstantno izloženi pretnjama Paunovića i njegovih saboraca, dok se oni na račun države bogate i baškare", kaže se u saopštenju.

Dok su svega par sati kasnije, oko 5 sati ujutru, pristalice Marka Bastaća, predsednika Opštine Stari Grad, rano jutros iz zgrade pomenute Skupštine opštine nasilno izbacivali odbornike SNS-a.

Snimak je na svom "Fejsbuk" profilu objavio zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i napisao: - Pogledajte kako plaćeni kriminalci Marka Bastaća, huligana koji je nažalost predsednik opštine Stari Grad, jutros oko 05.00 sati iz zgrade Skupštine opštine Stari Grad, izbacuju odbornike izabrane na listi Srpske napredne stranke.

SNIMAK U PRILOGUGradski odbor Beograda Srpske napredne stranke (SNS) povodom svega opisanog, saopštio je danas da su rano jutros vlasti Starog grada iz zgrade te beogradske opštine "izbacile na silu" dvojicu njenih odbornika.

"Jutros oko 05.00, plaćeni kriminalci predsednika opštine Stari grad Marka Bastaća, na silu su izbacili legalno izabrane odbornike Skupštine opštine Stari grad Dušana Tojagića i Aleksandra Puaču", kaže se u saopštenju. Ističe se da se "nikada u novijoj političkoj istoriji Srbije nije desilo da neko zabrani odbornicima, koje je narod izabrao da budu u svojoj Opštini, a to je upravo uradio Marko Bastać".

"Marko Bastać misli da to što je deo narko klana, u kome se nalazi njegov brat Milan Bastać, mu dozvoljava da sa kriminalcima izbacuje legalno izabrane odbornike, da preti političkim neistomišljenicima i da zaustavlja radove u Beogradu", kaže se u saopštenju.

POVODOM SVIH ZBIVANJA OGLASIO SE I PREDSEDNIK TOKOM GOSTOVANJA NA PINKU OD 10 H UJUTRU

Predsednik je napomenuo da mu je žao što su noćas pripadnici opozicije primenjivali silu na odbornike u Starom gradu kada su poslali huligane i batinaše da ih nasilno izbace.

- Sem vike i dreke neće postići ništa, a ja ću sve vreme biti na svom radnom mestu. Žao mi je što su noćas u 5 sati pokazali nasilje prema odbornicima na Starom gradu i što nisu u stanju da trpe ispoljavanje sloboda. Napali su narodne predstavnike kojima je mesto u institucijama za koje su izabrani i koji nikoga nisu ugrožavali niti hteli da otmu ičiju vlast - rekao je predsednik i istakao da Boško Obradović može da uđe u republičku skupštinu kad želi jer je izabrani narodni poslanik, što opozicija ne može da razume.

Osvrnuvši se na situaciju u Paraćinu gde je predsednik opštine Saša Paunović odbio da pusti lekare da uđu u zgradu opštine da pomogne odborniku koji je pao u nesvest, predsednik je rekao da je šokiran.

"To je nešto što očekujete da ne može normalan čovek da uradi, ali to pokazuje koliko su uplašeni za svoju vlast. Ovakve bitange mogu samo tako da se ponašaju, ovi demoraktski velikani ne daju lekarima da uđu da leče čoveka. To govori o njihovoj prirodi koja je diktatorska, kao što su i vladali ", rekao je.

Vučić je rekao da želi da gradi pristojnu Srbiju, i da je zato pozvao ljude da dođu 19. aprila i pokažu, bez ikakvih trikova, da se Srbija zalaže za mir i nenasilje.

Ministar STEFANOVIĆ: "Policija je u Skupštini da bi sprečila paljenje zgrade i krađu slika"

Stefanović je na svom Tviter nalogu napisao da je policija u Skupštini po odobrenju generalnog sekretara Narodne Skupštine, a pristuna je da ne bi došlo do, kako navodi: " krađe slika i nameštaja kao i da obezbedi sigurnost za sve poslanike i radnike u toj instituciji."

"Ako je neko planirao da upada u državne institucije, kao što je to bio slučaj sa zgradom RTS-a, to neće moći", poručio je Stefanović.

Generalni sekretar Narodne Skupštine Srbije Srđan Smiljanić potvrdio je da je dao saglasnost za ulazak policije u zgradu Skupštine.

Na pomenute novine poslanik DS Balša Božović izrazio je negodovanje i tom prilikom preneo je danas novinarima u Skupštini Srbije da je MUP "okupirao zgradu" parlamenta, a tvrdi da o tome nije obavešten skupštinski sekretarijat. On je rekao da po Zakonu o Narodnoj skupštini jedino parlament ima ovlašćenje da pozove policiju.

"Danas je promenjen režim rada u skupštini, MUP je okupirao zgradu. Ne možete u skupštinske sale i restoran, a čak se nalaze i u kancelarijama pojedinih stranaka", rekao je Božović.

Autor – I.S.

SVIĐA VAM SE ČLANAK ? DONIRAJTE SREDSTVA ZA ODRŽIVI RAZVOJ PORTALA !


OSTAVITE VAŠ KOMENTAR