SUTOMORSKE NOVINE / PORTAL
MALJEVIK I IRSKO NASELJE


Uprkos silnim najavama, “Irsko naselje” u Brežanima,kod Nehaja, nikako da se završi, jednako kao što nikako da počne realizacija dugo očekivanog hotelsko-turističkog mega projekta “Maljevik”, na čije ime je Opština Bar do sada od Rusa inkasirala bezmalo 50 miliona eura.

U “Irskom naselju”, gdje su grubi radovi u planiranom hotelsko-turističkom komleksu završeni još prije sedam godina, objekti stoje kao sivi građevinski skeleti jer, po svoj prilici, oni koji su u njih do sada investirali više nemaju para, a sve se glasnije čuje i kako je sporna vlasničko-partnerska struktura u započetom projektu.
IRSKO NASELJE

Realizacijom projekata Irskog naselja i Maljevika, za šta su ugovori potpisani prije desetak godina, kako se govorilo, trebalo je da posao dobije preko hiljadu Sutomorana i Barana. Ti projekti ostali su samo bajke koje lokalna i državna vlast od izbora do izbora iznova kandiduje kao svoja izvjesna remek djela, koja samo što nisu dobila potpuni oblik. Sve u duhu neformalne strategije doskorašnjeg ministra turizma Branimira Gvozdenovića, koju u samom vladajućem DPS-u zovu “magla rabota”. Uzgred, izdavanje urbanističkih saglasnosti koje omogućavaju legalnu gradnju na našem dijelu Jadrana gotovo da je potpuno stalo, a kao glavni razlog takvog stanja mnogi vide antirusku politiku crnogorskog režima i stremljenje ka NATO-u, što Crnogorsko primorje čini potencijalno nestabilnim područjem za ulaganja, posebno inostrana.
IRSKO NASELJE

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR