IVENSA VESTI / ONLINE NOVINE
pecat dodela nagrada drustvo.html

I ove godine dodeljene su prestižne nagrade nedeljnika - PEČAT, pod nazivom "PEČAT VREMENA", za književnost, nauku i društvenu teoriju.

List pečat, godišnje prestižne, nagrade dodeljuje za dela visoke umetničke, društvene, naučne vrednosti i uticaja, koje su prema odlukama žirija pripale ove godine trojici autora i to: ŽIVADINU JOVANOVIĆu, GOJKU ĐOGO I VLADI STRUGARU, kao istaknutim personama koje su ostavile svoj PEČAT u vremenu.
Kako navodi žiri, za nagradu «Pečat vremena» za nauku i društvenu teoriju 2018. godine imao je slatke muke da između dvedesetak veoma kvalitetnih dela prispelih na konkurs, da odabere ono što je najbolje. Učinio je to tako što je, najpre, odabrao njih četiri u uži izbor i to: «Srpska crkva u komunizmu» Jovana Janjića, «Jugoslovenski 1. decembar» Vlada Strugar, «1244 ključ mira u Evrop» Živadin Jovanović, «Državna životinja - Politika i ljudi u pričama Radovana Belog Markovića» Slađana Ilić. Vagajući sve argumenta za i protiv, te imajući u vidu intencije ili krakter nagrade, kao i opšte društveni i držani značaj afirmisanja i podsticanja stvaralaštva u domenu opšte nacionalne i društvenih vrednosti i interesa, izbor je pao na dva dela koja ranvnopravno dele nagradu i to: «Jugoslovenski 1. decembar» akademika Vlada Strugar i «1244 ključ mira u Evrop» Živadina Jovanovića.

Detaljno obrazloženje predsednika žirija za nagradu „Pečat vremena“ - Prof. dr Radovana Radinovića, generala u penziji, možete pogledati u celosti na linku.

Autor – I.S.

SVIĐA VAM SE ČLANAK ? DONIRAJTE SREDSTVA ZA ODRŽIVI RAZVOJ PORTALA !


OSTAVITE VAŠ KOMENTAR