SUTOMORSKE NOVINE / PORTAL
pozari BUKTE U CG

MUP CG je dao saopštenje gde su kritične tačke danas 19.07.2017. Požari bukte u Piperima, Bandićima, u Lastvi Čevskoj i na Markovini se približavaju objektima!

"U opštini Ulcinj aktivan je požar u naselju Štoj i trenutno je pod kontrolom", navodi se u saopštenju Direktorata za vanredne situacije.

Na teritoriji opštine Podgorica danas u 15 časova aktivni su požari u Piperima, Kopilju, Seocama, Gornjim Mrkama i Orahovo- Kuci, saopšteno je danas iz Direkotorata za vanredne situacije MUP Crne Gore.

"U opštini Danilovgrad aktivni su požari u Bandićima do Donjih Zagarača, Kupinovo i u Gornjim Zagaračima ali nema opasnosti po imanja i ljude. U opštini Cetinje aktivni su požari u Lastvi Čevskoj i na Markovini i približavaju se objektima, a na Carevom Lazu je stavljen pod kontrolu i nema ugroženih objekata i lica. U opštini Ulcinj aktivan je požar u naselju Štoj i trenutno je pod kontrolom", navodi se u saopštenju Direktorata.

Iz Direktorata su dodali da u opštinama Bar i Budva nema aktivnih požara, dok je u opštini Kotor aktivan požar na Obosniku, dok su u opštinama Tivat i Herceg Novi aktivni požari Solila, Topliš, Grabavac, Zabrđe, Đuraševići, Plavi horizonti, Malta, Konjevići i Ravni vrh.

"Ukrajinski protivpožarni avion AN 32P, čiji je kapacitet 8000 litara vode, sinoć je sletio na aerodrom u Tivtu u 20:37 i angažovan je u ranim jutarnjim časovima na gašenju pomenutih požara. Švajcarski višenamjenski helikopter Super puma, čiji kapacitet je 2000 litara vode , stigao na tivatskom aerodromu u 12:30h I upitio se u akciju gašenja na tromeđi Crne Gore , Hrvatske i BiH u 14:02. U 15:00 časova stigao tim iz Bugarske sa helikopterom MI 17, kapaciteta 2000 litara vode. U najavi su još dva protivpožarna aviona Air Tractor, kapaciteta 3000 litara vode, iz Izraela koji bi bili operativni sjutra", poručili su iz Direkotorata za vanredne situacije.

Kako je buktio požar širom Crne Gore možete sve ispratiti sa datih video klipova:

Izvor: dopisnici iz CG

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR