IVENSA VESTI / ONLINE NOVINE
putin vucic politika.html

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić završio je danas dvodnevnu posetu Moskvi učešćem u šetnji "Besmrtnog puka“, noseći fotografiju svoga dede Anđelka Vučića. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da sa predsednikom Rusije ~ Vladimirom Putinom, uvek može da razgovara iskreno, otvoreno i o svim temama i da je kad god je potrebno on tu za Srbiju, dodavši da je Srbija pouzdan i korektan partner.

Šefa srpske države da učestvuje u šetnji "Besmrtnog puka“, pozvao je predsednik Vladimir Putin, na čiji poziv je Vučić boravio u dvodnevnoj poseti Moskvi.

U šetnji "Besmrtnog puka“, pored predsednika Putina i Vučića učestvovali su građani koji su nosili portrete svojih rođaka, koji su učestvovali u Velikom otadžbinskom ratu i dali živote za pobedu nad fašizmom.
Moji roditelji su našli fotografiju pokojnog dede kojeg su ustaše ubile, tako da ću ja ići pored predsednika Putina da pokažem da želimo da sačuvamo pamćenje na one koji su stradali od fašizma u to teško vreme i sa željom da se to vreme nikada ne ponovi", rekao je ranije Vučić novinarima, povodom učešća u šetnji "Besmrtnog puka“.

Šetnja "Besmrtni puk" je deo obeležavanja Dana pobede, koja se održava posle vojne parade povodom dana sećanja na pobedu nad fašizmom.

Predsednik Srbije, tokom boravka u Moskvi, razgovarao je sa predsednikom Rusije Putinom, najpre u četiri oka, a potom i na radnoj večeri o brojnim pitanjima, kako o bilateralnoj saradnji na svim poljima, tako i, kako je naglasio, pre svega o Kosovu i Metohiji.

Autori – I.S.

Izvor: Internet, Vucic.rs

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR