IVENSA VESTI / ONLINE NOVINE
POBEDA SRBIJE !! KADRI DAJE PREDLOG DA SE SUSPENDUJU TAKSE NA 120 DANA

Predsednik kosovske skupštine - KADRI VESELJI je na svom oficijalnom Fejsbuku profilu danas dao predlog i objavio da taksa, koju su vlasti u Prištini nametnule na proizvode iz Srbije i Bosne i Hercegovine, bude suspendovana na 120 dana, kako bi se u tom vremenu stvorili uslovi za njeno ukidanje.

Sa istim predlogom, prošle nedelje upoznao je i američkog ambasadora u Prištini ~ Filipa Kosneta, na sastanku na kojem je prisustvovao i premijer Ramuš Haradinaj.

Podvukao je da to važi pod jednim uslovom - da ne bude radikalno ponašanje tj. DA NE BUDE radikalnih promena u ponašanju Srbije i Bosne i Hercegovine, jer bi potom takse bile vraćene.

On smatra da bi taksa trebalo da ostane, ali je ovo, kako kaže, mera "u dobroj veri prema SAD i EU" i samo zbog istih - njihovih glavnih partnera i saveznika !
POBEDA SRBIJE !! KADRI DAJE PREDLOG DA SE SUSPENDUJU TAKSE NA 120 DANA

Hašim Tači: Dijalog ubrzava naše ciljeve, uskoro akcije i odluke

Predsednik privremenih institucija u Prištini Hašim Tači najavio je sinoć da će prištinske institucije "u narednim danima i nedeljama" preduzeti akcije i doneti odluke u interesu Kosova i "ojačati partnerstvo s međunarodnim saveznicima".

On je na svom nalogu na Fejsbuku naveo da "dijalog (s Beogradom) i eventualni mirovni sporazum samo ubrzavaju realizaciju naših ciljeva, odnosno članstvo u EU, NATO i UN".

Tači je napisao da će u narednim danima i nedeljama kosovske institucije preduzeti akcije i odluke, kako kaže, "u državnom interesu" i ojačati partnerstvo sa "našim međunarodnim saveznicima".

On je dodao da su ciljevi prištinskih institucija ostvarivi dok god su, kako je rekao, vlast, opozicija i civilno društvo ujedinjeni, dok god govore jednim glasom i imaju podršku međunarodnih saveznika, odnosno američku podršku.

Prištinski "Zeri" Tačijeve komentare povezuje sa zahtevom SAD da Priština ukine takse na proizvode iz centralne Srbije i BiH.

Autor – I.S.


OSTAVITE VAŠ KOMENTAR