SUTOMORSKE NOVINE / PORTAL
tomislav nikolic putin politika.html

Na Dan narodnog jedinstva, 4. novembra, ruski predsednik Vladimir Putin će na svečanoj ceremoniji u Kremlju uručiti visoku državnu nagradu Ruske Federacije - Orden prijateljstva - bivšem predsedniku Republike Srbije, za veliki lični doprinos jačanju strateškog partnerstva i prijateljskih veza izmedju Ruske Federacije i Republike Srbije.

Kako je najavljeno, Putin će sa Nikolićem ručati i održati tročasovni sastanak.

Ambasador Čepurin istakao je da ta poseta Nikolića Moskvi, "još jednom potvrđuje bratstvo i prijateljstvo naša dva naroda i ukazuje veliko poštovanje koje ruski narod ima prema doslednom stavu gospodina Nikolića da odnosi dva naroda treba uvek da se zasnivaju na bratstvu i međusobnom poštovanju".

Kako se navodi u saopštenju Nacionalnog saveta, Nikolić je, tokom razgovora, izrazio zadovoljstvo povećanjem obima robne razmene i nadu da će se nastaviti unapredjenje ekonomskih odnosa dveju država, pre svega kroz povećanje investicione saradnje. Ambasador Čepurin istakao je da poslednja ruska investicija vredna više od 300 miliona evra, izgradnja postrojenja Naftne industrije Srbije "Duboka prerada" u Pančevu, koje će povećati efikasnost prerade, ukazuje na napredak srpsko-ruskih ekonomskih odnosa. - Rast trgovinske razmene nastaviće se i to je inicijativa Ruske Federacije - podvukao je Čepurin.
Dvojica sagovornika konstatovali su važnost učešća predstavnika Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom na sednici srpsko-ruskog Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju, koja će se održati u decembru ove godine, ističe se u saopštenju. Nikolić je izrazio i nadu da će se nastaviti unapređenje ekonomskih odnosa dve država, pre svega kroz povećanje investicione saradnje, navodi se u saopštenju.

Izvor: internet

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR