SUTOMORSKE NOVINE / PORTAL
ubistvo advokata Stojanovica hronika.html

U naručenoj profesionalnoj sačekuši ubijen je sa 4 HICA U GLAVU, jutros oko 15 do 3h, ispred zgrade gde je živeo, mladi advokat Nemanja Stojanović, koji potiče iz advokatske porodice, a sin je poznatog advokata Mikija Stojanovića.

Upravo se veruje da je ovo OSVETA – opomena njegovom ocu i to je za sada glavni motiv. Kako drugi mediji navode mladi pripravnik nije imao neprijatelja! Važio je za dobrog momka, studenta, ambicioznog i vrednog. Pravni fakultet završio je u Kragujevcu. Karijeru je počeo da gradi pre godinu dana u rodnoj Jagodini. Rodbina, prijatelji i klijenti su šokirani informacijom da je jedan mladi život na ovaj način ugašen. Svi za njega imaju reči hvale.

O pucnjavi ispred zgrade policiju je obavestio jedan od stanara. Portparol Višeg javnog tužilaštva u Jagodini Nenad Necić rekao je da su u Stojanovića ispaljena četiri hica iz pištolja jutros u 2.45 sati. Sumnja se da je bilo više napadača i policija intenzivno traga za onima koji su jutros ubili advokata Nemanju Stojanovića.

U Jagodini su sva suđenja koja su bila zakazana za danas odložena. Tačno u podne su svi advokati ispred zgrade suda održali protest sa zahtevom da se ubica što pre nađe.

Advokatska komora Srbije najavila je obustavu rada advokatskih komora u petak zbog sahrane ubijenog pripravnika

Upravni odbor Advokatske komore Srbije danas je na hitnoj sednici doneo odluku da se svim advokatskim komorama u sastavu Advokatske komore Srbije uputi preporuka za organizovanje jednodnevnog protesta obustavom rada u petak, 15. septembra, kada će biti sahranjen advokatski pripravnik Nemanja Stojanović, ubijen ispred svoje kuće u Jagodini. Kako su naveli, advokatura Srbije tako ukazuje da su nedopustivi napadi na advokate, njihovo teško povređivanje i lišavanje života, i zato zahtevaju od nadležnih državnih organa hitno otkrivanje počinilaca svih napada na advokate, motive tih napada i privođenje pravdi njihovih učinilaca. "Napad na advokate krivično je delo ometanja pravde i učestalost tih napada zahteva hitnu reakciju", navodi se u saopštenju Advokatske komore Srbije.

Dodali su da je posebno za osudu činjenica da veliki deo tih zločina nije razjašnjen, niti su počinioci kažnjeni.

Advokatski pripravnik Nemanja Stojanović (27) ubijen je rano jutros sa četiri hica iz pištolja ispred ulaza u zgradu u kojoj je živeo u Ulici Braće Dirak u Jagodini, a povodom toga više od stotinu advokata iz Jagodine, Kragujevca i drugih gradova Pomoravskog okruga okupilo se danas ispred zgrade Višeg suda u Jagodini tražeći od nadležnih državnih organa da se što pre pronađe njegov ubica.

I.S.

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR