IVENSA VESTI ONLINE NOVINE
vlada rekonstrukcija politika.html

Posle 9 meseci od zakletve, pod znakom pitanja sudbina čak devet ministara.

Protiv jedne ministarke otvoreno agituju čak i članovi njene stranke.

"Ukoliko, na primer, gospođa Mihajlović ostaje ministar, ja više neću biti poslanik i to sam javno rekao. Ostajem naravno član SNS, ali ne želim da podržavam Vladu u kojoj bi ona bila ministar, jer smatram da ona svojim mandatom do sada apsolutno unosila najgoru moguću disharmoniju. U redove Vlade ili u redove SNS? U redove Vlade pre svega ali i u redove SNS, nije timski igrač", smatra poslanik SNS Vladimir Đukanović.

Zorana Mihajlović igrač je zapadnih sila, tvrdi Vojsilav Šešelj. Zato i on premijerki i predsedniku savetuje da iz Vlade izbace ministarku infrastrukture, ali i ministra zdravlja. "Da se pre svega iz Vlade izbace, očiste strani agenti, oni koji po svoje mišljenje odlaze u zapadnjačke ambasade u Beogradu, koji su peta kolona", rekao je predsednik SRS Vojislav Šešelj.

Čak je i premijerka Ana Brnabić nedavno izjavila da neki “možda imaju previše lične sujete”, pa su sve oči javnosti bile uprte u ministarku Zoranu Mihajlović, te se očekuje da na Andrićevom vencu bude razgovora i o Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture koje ona vodi.

Uz ministarku Mihajlović, u javnosti se spekuliše da najveća šansa da se promene pozicije ministra - finansija, privrede, kulture, sporta i zaštite životne sredine.

Vlada Srbije trebalo bi da bude rekonstruisana u istom paketu s izborom gradonačelnika Beograda.

Poslednji rok za izglasavanje prvog čoveka prestonice je 16. jun, a pre toga, do 17. maja, mora da bude održana konstitutivna sednica Skupštine Beograda. Konstitutivna sednica Skupštine grada zakazana je za 9. april.

Trebalo bi da dođe do susreta premijerke Ane Brnabić sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u vezi s promenama u Nemanjinoj 11. Njih dvoje je već trebalo da sednu za isti sto, ali su razgovor odgodila dešavanja na Kosovu i Metohiji.

Ana Brnabić povodom toga je novinarima u Inđiji rekla da je situacija na Kosovu i Metohiji nacionalni prioritet, te da iz tog razloga u ovom trenutku rekonstrukcija Vlade nije tema.

"Ja sam rekla da je rekonstrukcija Vlade tema koja govori o tome da Vlada može da funkcioniše bolje i da treba da funkcioniše brže, zato što i Srbija i njeni građani nemaju vremena da izgube nijedan trenutak, ali, s druge strane, Vlada ovakva kakva je dobro radi i ima dobre rezultate i ja sam ponosna na rezultate koje imamo kao tim", rekla je Brnabićeva.

Dodala je da Vladi za sada "dobro ide", ali da može da ide i bolje.

"Ali u ovom trenutku rekonstrukcija Vlade nije tema koja je prioritet, međutim, ostaje nešto o čemu ćemo mi razmišljati", zaključila je Brnabićeva.

Autor – I.S.

Izvor INTERNET

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR