October 24, 2021

IVENSA MEDIA GROUP

IVENSA VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

DODIK: “Welcome RS-exit”; “U BIH SRBE mrze i hoće da ih unište”

Na posebnoj sednici Narodne Skupštine Republike Srpske, srpski član Predsedništva Milorad Dodik naglasio je da je upravo ona ključno mesto za odlučivanje i da samo on može govoriti u ime naroda.

 “Goodbye BiH, welcome RS-exit” – ovom rečenicom je Dodik započeo svoje izlaganje.

Dalje, on smatra da se ,,Republika Srpska i srpski narod posmatraju kao kategorija koju je Sarajevo i Bošnjaci ne prihvataju i koju mrze i žele da unište i da su bošnjački političari uvereni da je došao trenutak za konačni obračun sa srpskim narodom”.

Svoje obraćanje nastavlja rečima da je ,,srpski narod prevaren”: ,,Pokušavaju nas napraviti manje vrednim, računajući da samo oni znaju šta je za nas dobro.”

Srpski član Predsednišva je rekao da RS treba da se vodi svojim interesima, iako stranci misle da nije sposobna za to.

Dodik je dao i komentar na nedavnu odluku Ustavnog suda: ,,Sve o Ustavnom sudu je već rečeno. Ovaj put je taj sud otišao dalje i sebi dao za pravo da donosi odluke i prebacuje na BiH, a to joj ne pripada”.

Završio je izlaganje time što se zahvalio liderima političkih partija na ,,predanom radu i spremnosti da prevaziđu netrpeljivosti u odbrani interesa RS”.

Na ovom zasedanju glavna tema razmatranja bila je – ,,Informacija o antidejtonskom delovanju Ustavnog suda BiH” odnosno njegovoj odluci o Zakonu o poljoprivrednom zemljištu RS kojom je proglašen neustavnim član koji propisuje da poljoprivredno zemljište postaje vlasništvo Srpske.

Republika Srpska ne prihvata odluku Ustavnog suda da su za tu zemlju nadležne institucije BiH.

REKLAME


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

rezultati
Copyright © All rights reserved. 2020./2021. | Newsphere by AF themes.