October 25, 2021

IVENSA MEDIA GROUP

IVENSA VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

ZA SUTRA SU NAJAVLJENE NOVE STROŽIJE MERE I OBRAĆANJE VUČIĆA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić održaće sutra u 18 sati sastanak sa oba krizna štaba u vezi sa koronavirusom. Povodom situacije u vezi sa koronavirusom u Srbiji formirana su dva krizna štaba - jedan za suzbijanje novog koronavirusa i drugi za otklanjanje posledica po privredu od istog.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić održaće sutra u 18 sati sastanak sa oba krizna štaba u vezi sa koronavirusom. Povodom situacije u vezi sa koronavirusom u Srbiji formirana su dva krizna štaba – jedan za suzbijanje novog koronavirusa i drugi za otklanjanje posledica po privredu od istog.

Predsednik Vučić će se nakon toga obratiti na konferenciji za novinare, u Palati Srbija, u vezi NOVIH MERA KOJE ĆE BITI UVEDENE I DRUGIH VESTI.

Kako nezvanično saznajemo neke nove mere koje će sutra biti detaljno saopštene su :

  • zatvaraju se kladionice, fitnes centri, teretane, frizerski i kozmetički saloni
  • počinje i treće suđenje u “virtuelnim sudnicama”
  • biće doneta odluka o spuštanju zastava na pola koplja za preminule od korona virusa …itd.

Za rukovodioce Kriznog štaba imenovani su predsednica Vlade Srbije ~ Ana Brnabić, ministar zdravlja ~ Zlatibor Lončar, direktor Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje ~ prof. dr Sanja Radojević Škodrić i pokrajinski sekretar za zdravstvo ~ doc. dr Zoran Gojković.

Korukovodioci kriznog štaba za otklanjanje nastalih i sprečavanje mogućih štetnih posledica zarazne bolesti COVID-19 po privredu su predsednik Republike Srbije ~ Aleksandar Vučić, ministar finansija ~ Siniša Mali, predsednik Privredne komore Srbije ~ Marko Čadež i guverner Narodne banke Srbije ~ Jorgovanka Tabaković.

Ministar unutrašnjih poslova ~ Stefanović danas je najavio da će sutra biti održan sastanak kriznih štabova i da će biti donete nove mere.

“Procenjujemo sve, stanje i broj novozaraženih, kapacitete zdravstvenih ustanova i kapacitete države. Mi ćemo sutra popodne imati zajednički krizni štav, kojem predsedavaju predsednik i premijerka i biće donete mere”, rekao je ministar.

Upozorio je građani moraju da imaju poverenje u državu koja radi odgovorno.

“Ljudi treba da veruju državi. Sve mere donosimo ozbiljno i odgovorno. Ne da bismo ljudima otežali živote ili im napakostili, već da sačuvamo živote”, rekao je Stefanović.

“Predsednik, vlada i medicinski stručnjaci svakodnevno zasedaju i procenjujemo koje su to mere da zaštitimo živote ljudi. Mi smo i do sada predlagali mere, svako ministarstvo iz svog domena, ali na način koji najmanje utiče na živote ljudi, ali neophodne da zaštite njhove živote”, pojasnio je Stefanović.

REKLAME


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

rezultati
Copyright © All rights reserved. 2020./2021. | Newsphere by AF themes.