October 24, 2021

IVENSA MEDIA GROUP

IVENSA VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

Američki general upozorava NA OPASNOST OD RUSIJE! Krizna situacija i na Balkanu (VIDEO)

Dok svet strahuje i vodi brigu o zarazi i proglašenoj PANDEMIJI, a mediji BRUJE SVAKI DAN O KORONA VIRUSU što u prevodu znači - kruna; ili VOJNO ZNAČENJE - opsadna linija vojske, NE SHVATAMO DA SE PRAVA OPASNOST KRIJE IZA AMERIČKIH TRUPA na teritoriju EU I SUKOBA IZMEĐU NATO I USA VOJSKE PROTIV RUSIJE.

Dok svet strahuje i vodi brigu o zarazi i proglašenoj PANDEMIJI, a mediji BRUJE SVAKI DAN O KORONA VIRUSU što u prevodu znači –  kruna; ili VOJNO ZNAČENJE – opsadna linija vojske, NE SHVATAMO DA SE PRAVA OPASNOST KRIJE IZA AMERIČKIH TRUPA na teritoriju EU I SUKOBA IZMEĐU NATO I USA VOJSKE PROTIV RUSIJE.

Naša pisanja i najave su se obestinile. O tome smo redovno izveštavali, dok su svi MEDIJI plasirali vesti isključivo o KORONAVIRUSU.

NAŠE POVEZANE ČLANKE MOŽETE PROČITATI PRATEĆI LINKOVE: https://vesti-online-portal.in.rs/drustvo/tenkovi-ce-do-jula-tutnjati-evropom-eu-se-puni-trupama-i-oruzijem-usa-vojnici-imuni-na-covid19-video/ , https://ivensa-vesti.online-web.site/drustvo/sta-se-desava-nije-vezba-nije-covid19-a-kroz-eu-su-tenkovi-i-vojna-vozila/ , https://vesti-online-portal.in.rs/drustvo/sta-se-desava-sa-italijom-pakao-u-bolnicama-na-ulicama-vojne-kolonevideo/ , https://www.online-web.site/drustvo/moguc-sukob-kine-i-amerike-kina-proterala-americke-novinare/ , https://ivensa-vesti.online-web.site/drustvo/ovaj-rat-tek-je-poceo-objavljujemo-prevedeni-prirucnik-o-prevenciji-i-lecenju-covid-19-infekcije-napisan-na-osnovu-klinickog-iskustva/

Upozorenje kroz intervju sa naslovom – “Evropa mora biti otvorena za kretanje NATO snaga”, SKORO JE DAO, OTVORENO I DIREKTNO, ZA STRANI LIST – Defence24 BIVŠI AMERIČKI GENERAL – Ben Hodges.

„Ako Rusi ili drugi potencijalni neprijatelji u nekom momentu shvate da ne možemo brzo da reagujemo kao oni, ili čak brže od njih, mogli bi doći u iskušenje da nanesu mali udarac jednom od naših saveznika“, upozorio je Hodžes.

Hodžes dalje izjavljuje povodom ove teme i na postavljena pitanja :

Da li su koraci napravljeni ka uspostavljanju NATO mobilnosti u Evropi vođeni u dobrom pravcu? Kako ih ocenjujete?

NATO i EU su obratili pažnju na ova pitanja, tako da stvari idu ispravnim putem. Trebalo bi se ipak setiti da nas čeka dug put. Ako sredstva nisu dostupna i ako se ne promene potrebne promene, ne može se mnogo učiniti. Srećom po nas, nalazimo se na mestu gde se ceni i hitnost i značenje ovih stvari – što je novost u poređenju sa situacijom koju smo doživeli pre nekoliko godina. Zaista trebamo naporno i hitno raditi na ovom aspektu odvraćanja.

Šta stvara većinu teškoća u tom procesu?

Najteži deo je ubeđivanje političara. Sve je u tome da shvatimo da je unapređenje vojne mobilnosti od vitalnog značaja za NATO i da im pomognemo da se okupe oko zajedničkog pogleda na pretnje NATO-ovog istočnog boka. Neke države, poput Poljske, Rumunije ili Baltika, to dobro razumeju. Ali što dalje na zapad idete Evropom, to je manje razumevanja – pogledi na situaciju na Istoku mnogo se razlikuju. Moramo da ubedimo naše lidere da shvate šta su potrebe, a zatim da odrede odgovarajuće prioritete kada je reč o alokaciji resursa.

Američki general probleme vojne mobilnosti deli na tri osnovne grupe: prvu karakterišu nedostaci u infrastrukturi, drugu nedostaci u komandovanju i upravljanju, a treću neusaglašene procedure, koje se odnose na prelazak preko granica pojedinih zemalja.

Po njemu, sve tri oblasti zahtevaju hitnu uključenost i saradnju NATO i EU.

On dalje pojašnjava da ako bi napad prošao nekažnjeno, jer bi pojačanje napadnutom NATO savezniku stiglo prekasno, pokazalo bi se da Alijansa ne može uspešno da zaštiti svoje članove, a time bi neprijatelji ozbiljno oslabili NATO, što im je, konačno, i cilj. Da bi se to sprečilo, Evropa mora postati maksimalno otvorena za NATO trupe.

Američki general je takođe dodao da bi u slučaju krize, sve luke pribaltičkih zemalja do Gdanjska bile u dometu ruskih raketa, posebno onih raspoređenih u Kalinjingradskoj oblasti. On je upozorio da će u slučaju sukoba, Baltičko more postati područje kinetičkih borbi.

Hodžes je takođe istakao da se problem brzog reagovanja NATO ne odnosi samo na Rusiju, već i na mogućnost odgovora na druge potencijalno krizne situacije, kao što su Balkan ili Libija.

„Uzimajući u obzir probleme u međunarodnom evropskom saobraćaju, uslovljene trenutnom epidemijom virusa korona, došli smo do zaključka da, iako infrastruktura ostaje najvažniji prioritet, očigledno je koliko nam predstoji rada na unapređenju diplomatskih procedura, koordinacije, kao i upravljanja i kontrole prekograničnog kretanja.

Evropska unija (EU) u najskorije vreme treba da se pripremi za moguće prebacivanje NATO trupa preko svoje teritorije, jer je epidemija virusa korona otkrila sve slabe tačke u oblasti prekograničnog kretanja, koje Rusija može da iskoristi za napad, izjavio je bivši komandant kopnenih snaga SAD u Evropi general Ben Hodžes .

Prema njegovim rečima, u zavisnosti od konkretnih uslova, NATO snage i resursi treba da imaju mogućnost kretanja vazdušnim, železničkim i drumskim putevima.

Vojna mobilnost ključno je pitanje novog izveštaja Međunarodnog centra za odbranu i bezbednost (ICDS) i Centra za evropsku analizu politike (CEPA), čiji je koautor general Ben Hodges, a koje će uskoro biti objavljeno u javnosti. Naslov je „Dok se nešto ne pokrene: ojačati baltičku regiju u krizama i ratu“.


REKLAME


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

rezultati
Copyright © All rights reserved. 2020./2021. | Newsphere by AF themes.