October 17, 2021

IVENSA MEDIA GROUP

IVENSA VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

1.MAJ KAKAV NE ZNAMO DO SADA; OVAKO JE DRUG TITO ČESTITAO 79. GOD. 1 MAJ

Pod policijskim časem a bez okupljanja, druženja, bez muzike, uranka, proplanka, izletišta, roštiljanja i protesta SINDIKATA ZA BORBU PRAVA RADNIKA...OVAKAV 1. MAJ SE NE PAMTI U ISTORIJI !

Pod policijskim časem a bez okupljanja, druženja, bez muzike, uranka, proplanka, izletišta, roštiljanja i protesta SINDIKATA ZA BORBU PRAVA RADNIKA…OVAKAV 1. MAJ SE NE PAMTI U ISTORIJI !

Međunarodni praznik rada koji skoro svi u svetu praznuju i tradicionalno obeležavaju 1. Maja ostao je ove godine potpuno u senci PANDEMIJE I IZA KORONAVIRUSA.

Kako je u toku policijski čas i zabrana kretanja, SVI GRAĐANI MORAJU BITI U SVOJIM KUĆAMA bez prava na veća okupljanja od broja 5.

-” Imamo dodatno pravilo, a to je zabrana okupljanja više od pet ljudi. Na tome su lekari insistirali, posebno dr Predrag Kon; te posebne mere koje bi važile od sutra i za vikend, odnosno za 1. maj. ” – istakao je predsednik Vučić.

Tokom današnjeg dana jedino penzioneri će imati mogućnost da se prošetaju u dva navrata po sat vremena, najdalje 600 metara od svojih domova, a policijske patrole kontrolisaće veća izletišta kako bi se predupredila eventualna okupljanja.

Neki penzioneri svoje vreme za ŠETNJU ORGANIZUJU NA OVAJ NAČIN zabavljajući naciju i mlađe naraštaje zarad kako kažu “BORBE PROTIV TIRANIJE “.

U svetu se obeležava međunarodni praznik rada ~ 1. Maj kao vid borbe za prava radnika i položaj istih, kao sećanje na velike demonstracije radničkog pokreta 1886. godine u Čikagu, kada je otpočela i borba za osmočasovno radno vreme i veće plate. Tada je na ulice izašlo skoro 40.000 pripadnika radničkog pokreta. Oni su svoje zahteve simbolično prikazali u vidu tri osmice: 8 sati rada, 8 sati odmora i 8 sati kulturnog uzdizanja.

Ni danas posle toliko vremena ništa nije bolje, čak šta više – Svet se danas suočava sa još gorom krizom, još većom nezaposlenošću, masovnim otkazima, borbom protiv virusa i bio terorizma, lošim zakonima, nikakvim pravima radnika i robolasničko – kapitalističkom položaju. Situacija je slična svuda u Svetu, zato prisetimo se reči JOSIPA BROZA TITA, OCA SVIH NACIJA I NARODNOSTI U TADA VELIKOJ JUGOSLAVIJI; jedno, od njegovih poslednjih obraćanja i čestitanja ovog praznika 79. godine.

DA NAM ŽIVI, ŽIVI RAD!

REKLAME


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

rezultati
Copyright © All rights reserved. 2020./2021. | IVENSA MEDIA GROUP by ID - IVENSA DESIGN.