October 25, 2021

IVENSA MEDIA GROUP

IVENSA VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

DPS IZ CG: PREDIZBORNE KAMPANJE U RS, razni Dačići, Vulini… medijska hajka / NAPADI NA CG!

MILOV DPS ili Demokratska partija socijalista Crne Gore, izdala je danas zvanično saopštenje povodom kako navode "učestalih napada na Crnu Goru u funkciji izbora u Srbiji".

MILOV DPS ili Demokratska partija socijalista Crne Gore, izdala je danas zvanično saopštenje povodom kako navode “učestalih napada na Crnu Goru u funkciji izbora u Srbiji”.

Na zaprepašćenje naše redakcije i kolega novinara, te SKANDALOZNE IZJAVE iz saopštenja uperene protiv SRBIJE, njenih političara, a OBOJENE MRŽNJOM, NACIONALNOM – POLITIČKOM NETRPELJIVOŠĆU, postavio je NA SVOM SAJTU I POTPISAO DPS ili Demokratska partija socijalista Crne Gore.

U saopštenju se navodi da su mediji – artiljerija Srbije uperena ka Crnoj Gori, da bez obzira ko je na vlasti u Srbiji, srpski narod izigrava ugroženu žrtvu a sve radi PREDIZBORNIH AKTIVNOSTI U RS.

“Kampanja u Srbiji, praćena histeričnom medijskom hajkom  protiv Crne Gore i njenih institucija, aktivirala je i onaj najprizemniji  sloj  medijsko – političkog bašibozluka i u Srbiji i kod nas. Spremnošću da glumataju zabrinute za položaj srpskog naroda u Crnoj  Gori  i SPC, razni dačići, vulini  i njima slični i u vlasti i u opoziciji, ovih dana traže put kako da se preporuče. Jednako oni koji ne bojkotuju, kao i oni koji bojkotuju izbore.”

“Živopisne scenografske elemente ove predizborne predstave, upotpunjuju lideri DF.  Međusobno se takmičeći u vještini ko će jače i dalje klevetati svoju državu a istrajnije se boriti za interese tuđih. Ko će sebe predstaviti većom žrtvom, priželjkujući adekvatno priznanje, pohvalu iz Beograda, pare i  ustoličenje na tronu “predstavnika Srba iz Crne Gore”.  Položaju, oko koga se stvara već primjetna gužva.

I pored ovog očekivanog, predizbornog folklora, ipak nevjerovatna je lakoća kojom se već duže vrijeme, a posebno poslednjih dana, maloumno  bagateliše strašna  tragedija srpskog naroda i potcjenjuju njegove velike žrtve, poređenjem položaja Srba u Crnoj Gori i NDH, ili “pod Osmanlijama”, kako to izlapjelo ponavlja srpski patrijarh. Dok se predsjednik Srbije pribojava “nove oluje”, a bivši “predsednik sveta” politički bezubi vuk  “novog Jasenovca”, u  zemlji koja mu je prva dala podršku za tu funkciju. Svi samo traže kopču da se hvataju u nacionalističko kolo, dok ih položaj vjerskih zajednica u našoj državi interesuje koliko lanjski snijeg.

Što se konkretno, položaja  SPC u Crnoj Gori tiče, on sve više nažalost postaje tema za političko potkusurivanje i nadgornjavanje uticaja na političkoj sceni ali i u ovoj vjerskoj zajednici. Vjerujemo da predstavnici SPC u Crnoj Gori znaju zašto im je preko Patrijarha poslata poruka  iz Beograda, da “kumuju ovom stanju”. Šta god im srpski zvaničnici poručivali, nema rješenja položaja SPC u Crnoj Gori,  van granica ove države. 

SPC se ponaša kao da se ništa nije desilo, četrnaest godina od obnavljanja nezavisnosti države Crne Gore i njenog punog suvereniteta. A srpske političke, kulturne i vjerske elite nikako da se naviknu da je i Srbija država, pa po inerciji, tuđe brige brinu. Nadajući se da će tako lakše zataškati unutrašnje probleme i afere, i skrenuti pažnju s kosovskog pitanja. Maštajući da bi im Crna Gora mogla za to biti prava kompezacija. Uzalud vam trud, nećete nikad više pokoriti Crnu Goru, niti od Crnogoraca napraviti neprijatelje Srba”- zaključuje se u saopštenju Demokratske partije socijalista.

IZVOR SAJT DPS -a https://www.dps.me/me/vijest/dps-napadi-na-crnu-goru-u-funkciji-srpskih-izbora

REKLAME


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

rezultati
Copyright © All rights reserved. 2020./2021. | Newsphere by AF themes.