September 28, 2021

IVENSA MEDIA GROUP

IVENSA VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

SRBI U CG NI SA NEGATIVNIM TESTOM NE MOGU UĆI! EVO GDE MOŽETE a GDE NE PUTOVATI

Objavljujemo spisak zemalja u koje Srbi mogu da uđu.

Letnja sezona je počela iako je prolongirana sa PANDEMIJOM. Građani u strahu od covid19 virusa i od propisa više i ne znaju gde će putovati, gde smeju, koja zemlja ima otvorene granice za naše građane, ŠTA IH ČEKA KADA SE UPUTE NA ISTE …ITD.

Stoga objavljujemo spisak zemalja u koje Srbi mogu da uđu.

Iako se u poslednje vreme “digla velika prašina” i krenula su ozbiljna politička prepucavanja između zvaničnika – političara SRBIJE I CRNE GORE, iako su najavili OTVARANJE GRANICA to još uvek nije slučaj, kako je potvrđeno redakciji i drugim medijima, sa terena.

Naime CRNA GORA, iako zvuči neverovatno, zaključno sa današnjim danom već 28 dana zvanično nema registrovanih slučajeva obolelih od koronavirusa. Od jučerašnjeg preseka analizirano je 86 uzoraka na koronavirus, ali kako su naveli u saopštenju :

“Broj aktivnih slučajeva ostaje nula”.

Čak se i sam naš pulmolog dr Nestorović zapitao – “U kojoj laboratoriji su Crnogorci radili PCR test, kada oni nemaju laboratoriju za testiranje?”. Osim što se zapitao dr Nestorović je i dodao da su oni radili samo brze, tzv. orijentacione testove te da prikazano stanje NIJE REALNO !

Pored toga, Nacionalno koordinaciono tijelo (NKT) za zarazne bolesti CRNE GORE, na današnjoj sednici utvrdilo je KRITERIJUME po kojim je dozvoljen ulazak državljanima iz čak 131 države, ali SRBIMA NIJE.

NKT je odlučilo da ulazak u Crnu Goru, bez karantina i samoizolacije, dozvoli samo državljanima zemalja u kojima je stopa aktivnih slučajeva kovida19 manja od 25 na 100 hiljada stanovnika, kako bi sačuvali JAVNO ZDRAVLJE I 0 INFICIRANIH COVID19 VIRUSOM a i radi predostrožnosti.

Tako se na listi država iz regiona iz kojih je od danas dozvoljen dolazak i boravak u Crnoj Gori nalaze – Hrvatska, Slovenija, Albanija, Bosna i Hercegovina, i tzv. „Kosovo“, dok na listi više nije Severna Makedonija, u kojoj je zvanično registrovano 26 obolelih na 100 hiljada stanovnika.

Kako saznajemo i kako građani javljaju nekoliko naših državljana vraćeno je danas sa crnogorske granice bez ikakvog objašnjenja. U medijima su se pojavile informacije da ni uz negativan test ili pi-si-ar test državljanima Srbije nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, preneo je B92.

„Bilo je nekoliko onih koji su vraćeni sa granice bez ikakvog objašnjenja“, prenosi i TV „Prva“.

Verovali ili ne, država CRNA GORA i Nacionalno koordinaciono tijelo (NKT) za zarazne bolesti DOZVOLILI SU ULAZAK državljanima iz POJEDINIH SUMNJIVIH AFRIČKIH I AZIJSKIH ZEMALJA i to iz: Angole, Bocvane, Bruneja, Burkine Faso, Čada, Butana, Burundija, Gane, Eritreje, Kenije, Konga, Malavija, Nigerije, Namibije, Somalije, Tanzanije, Ugande, Zimbabvea, Ruande, Surinama, Libije, Laosa, Mongolije, Mozanbika, Jemena, Iraka, Pakistana… dok su državljani najrazvijenijih zemalja Zapada ostali ” iza zatvorenih vrata” .

Iako Crna Gora još nije otvorena za građane iz Srbije, naš prelaz jeste otvoren za putnike iz Crne Gore.

No, kako smo NEPOŽELJNI U CRNOJ GORI, sve veći broj građana razmišlja gde će na odmor tj. gde može da ode – pređe granicu bez problema.

Bitno je istaći da će spoljašnje granice evropskog bloka biti zatvorene do 15. juna i to se primenjuje samo za državljane zemalja koje nisu članice EU.

Takođe koncept opštih higijenskih mera moraće da se poštuje.

Pa bi tako svaka pojedinačna zemlja trebalo da razvije „održive koncepte“ o poštovanju pravila držanja distance, pranja ruku, nošenja maske i provetravanju, kao i dezinfekciji prostorija. Koncept zaštite trebalo bi da uključuje i planove za slučaj da se osobe koje su na odmoru razbole, dovoljan broj testova, mogućnost boravka u karantinu i pružanja medicinske nege.

ZEMLJE U KOJE MOŽETE DA PUTUJETE SU :

Grčka, Italija, Bugarska, Mađarska, Švedska, Holandija, Velika Britanija .

Spisak je za sada ograničen i sveden samo na nabrojane zemlje, ali ćemo pratiti dalji tok i razvoj situacije, usled čega ćemo odmah izvestiti javnost.

REKLAME


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

rezultati
Copyright © All rights reserved. 2020./2021. | IVENSA MEDIA GROUP by ID - IVENSA DESIGN.