September 28, 2021

IVENSA MEDIA GROUP

IVENSA VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

OPOZICIJA TRAŽI OD RIK-a DA PONIŠTI IZBORE zbog brojnih nepravilnosti! ŠTA SADA ???

Iako zvanične rezultate na obrađenom 100 % glasačkom telu JOŠ NISMO DOBILI – VIDELI, bura posle GLASANJA ODRŽANOG 21.06.20. SE NE STIŠAVA!

Pokret “Dosta je bilo” zatražio je danas od predsednika Republičke izborne komisije ~ Vladimira Dimitrijevića da PONIŠTI IZBORE jer kako navode primećen je veliki broj uočenih nepravilnosti tokom istih.

Veći broj opozicije, koja nije bojkotovala izbore, traže da predsednik RIK-a preduzme mere na zaštiti ne samo izborne volje građana već i javnog poretka Srbije.

Oni smatraju da je RIK dužan da poništi izbore na svim mestima na kojima su primećene nepravilnosti.

“Predsednik RIK-a Vladimir Dimitrijević takođe je dužan da o svemu ovome obavesti nadležno tužilaštvo kako bi se utvrdilo koje NN lice je falsifikovalo zapisnike i samim tim izvršilo krivično delo”, piše u saopštenju DJB.

Kako su iz DJB naveli u samo jednoj gradskoj opštini Čukarici, iz objavljenih zapisnika se “jasno vidi” da su sva biračka mesta zatvorena u 20 časova, kao i da je birački odbor završio sa svojim radom takođe u 20 časova.

“Kako je i teoretski nemoguće da je u pitanju identična slučajna greška različitih lica u različitim biračkim odborima, postoji osnovana sumnja da je jedna osoba izvršila sačinjavanje svih zapisnika što otvara i više nego osnovanu sumnju da je to isto lice i upisalo netačne rezultate glasanja u zapisnike”, piše u saopštenju ovog pokreta.

Oni navode i da je ista situacija i sa mnogim drugim zapisnicima iz, na primer, Šida, kao i beogradske opštine Voždovac, kako tvrde, očigledno je da ovakvih primera ima i po celoj Srbiji.

“U mnogim zapisnicima nedostaje i podatak kada su biračka mesta zatvarana, što onemogućava i utvrđivanje početka roka za izjavljivanje prigovora u cilju zaštite izbornog prava građana”, navode u saopštenju.

Kako dodaju, izborni materijal u RIK je pristizao sa “neviđenim kašnjenjem koje može da se meri u desetinama sati”.

“To takođe otvara sumnju da zapisnički konstatovani rezultati nisu verodostojni i da ne predstavljaju izbornu volju građana”, istakli su u DJB i dodali: “Svi ovi postupci i nepravilnosti koje smo utvrdili, prete da ugroze kompletan izborni proces jer je očigledno da ne predstavljaju izbornu volju građana. Suverenisti će nastaviti da broje glasove, a podneli smo i 2700 prigovora na nepravilnosti za isto toliko biračkih mesta u Srbiji”.

REKLAME


1 thought on “OPOZICIJA TRAŽI OD RIK-a DA PONIŠTI IZBORE zbog brojnih nepravilnosti! ŠTA SADA ???

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

rezultati
Copyright © All rights reserved. 2020./2021. | IVENSA MEDIA GROUP by ID - IVENSA DESIGN.