September 28, 2021

IVENSA MEDIA GROUP

IVENSA VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

KREĆE OPET HAOS ! MASKA OBAVEZNA U PREVOZU, SLEDE KAZNE; POJAČANA KONTROLA OD PONEDELJKA

Ko je do sada izbegavao, eskivirao MASKE ili kako popularno zovu “BRNJICE” u GSP prevozu, ovaj put se “neće izvući” ! Maske su obavezne ili ćete plaćati kaznu svaki put, u iznosu od 5.000, rsd ! Od ponedeljka čak najavljuju oštrije, pojačane kontrole.

Danas tj. večeras je Sekretarijat za javni prevoz uputio zvanično saopštenje medijima i obaveštenje svim prevoznicima javnog linijskog prevoza u Beogradu da su vozači u obavezi da kontrolišu ulazak putnika bez maski u vozila.

Kao što znamo, od 6. jula.2020. godine, na snazi je odluka o zabranjenom ulasku putnika u vozila JLPP-a bez zaštitne maske, kao i da je za nepoštovanje ove odluke predviđena kazna od 5.000 dinara. Sprovođenje te odluke kontroliše Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravlja Srbije uz asistenciju Komunalne milicije, a od sada će kontrolisati i SAMI VOZAČI PREVOZA i to prilikom ulaska putnika u isti.

-“Ukoliko putnik u vozilo uđe bez maske vozno osoblje je u obavezi da putnika upozori da ga napusti. U situaciji u kojoj bi putnik bez maske odbio da napusti vozilo, vozač je dužan da kontaktira dispečera u upravljačkom centru Sekretarijata za javni prevoz, koji će o tome obavestiti najbližu patrolu koja vrši kontrolu”, navodi se u zvaničnom saopštenju Sekretarijata za javni prevoz.

Podsećanja radi samo prednja vrata su opredeljena za ulazak putnika u vozila javnog linijskog prevoza, a takođe i da su na vozilima, kao i u unutrašnjosti vozila javnog linijskog prevoza istaknuta obaveštenja, kao i natpisi o zabranjenom ulasku u vozilo bez zaštitne maske. Od ponedeljka – 5. oktobra je najavljeno da će nadležni vršiti intenzivnije kontrole poštovanja mere nošenja zaštitnih maski u vozilima gradskog prevoza.

Odmah se nameću pitanja novinarima naše redakcije, da li će to biti povod za stvaranje revolta kod pojedinih građana, da li će doći do novih sukoba, gužvi i zastoja u saobraćaju, kako će to uopšte uticati na svakodnevni život građana i kako će to u praksi izgledati kada neko od putnika neće hteti da stavi masku prilikom ulaska u vozilo ?????

Dobro se sećamo jednog takvog primera od kraja juna ove godine, kada je vozač autobusa gradskog prevoza u Beogradu, na liniji 707 napadnut tj. pretučen u Zemun jer nije hteo da pusti putnika u vozilo bez maske. Da li će ovakvi incidenti obeležiti gradski saobraćaj i prevoz, ostaje nam da vidimo uskoro, od ponedeljka 5. Oktobra 2020.REKLAME


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

rezultati
Copyright © All rights reserved. 2020./2021. | IVENSA MEDIA GROUP by ID - IVENSA DESIGN.