October 23, 2021

IVENSA MEDIA GROUP

IVENSA VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

Vučić: Patrijarh Irinej u teškom stanju; intubiran pre sat vremena! LEKARI SE BORE ZA NJEGOV ŽIVOT

Mnogi nazovi – mediji su danas posle podne već objavili vest da je Patrijarh Irinej preminuo, ali stigli su demanti od Srpske pravoslavne crkve koja je saopštila danas u 14 časova da je stanje patrijarha Irineja kompleksno, ali stabilno, da je živ.

Predsednik Vučić je istakao povodom svih ovih spekulacija da mu je stanje pogoršano prethodnih nekoliko sati, da je Patrijarh Irinej u teškom stanju i pre oko sat vremena intubiran!

Hvala Bogu živ je. Bio je u boljem stanju danas pre tri sata, kada su neki mediji objavili da je preminuo. Sada je to stanje teško. Pre 55 minuta je intubiran – rekao je Vučić.

„Teško je bilo šta prognozirati, možemo samo da se molimo Bogu za njegovo zdravlje“, zaključio je predsednik.

Informativna služba Srpske Pravoslavne Crkve uputila je povodom svega navedenog DEMANTE u zvaničnom saopštenju i na zvaničnom sajtu SPC.

-“Povodom lažnih vesti o navodnom upokojenju Njegove Svetosti Patrijarha srpskog g. Irineja, obaveštavamo javnost da je, prema zvaničnom izveštaju konzilijuma lekara koji se stara o zdravlju Predstojatelja naše Crkve, njegovo stanje neizmenjeno u odnosu na izveštaj koji smo jutros objavili. 

Smatramo krajnje neodgovornim i nemoralnim ovakvo lažno izveštavanje i svesno obmanjivanje i uznemiravanje celokupne javnosti, čak i od strane pojedinih crkvenih ličnosti, kao i nekih medija kojima se do sada moglo koliko-toliko verovati. 

Pozivamo sve da se pomole za zdravlje našeg Patrijarha i da se o njegovom zdravstvenom stanju informišu iz zvaničnih saopštenja Konzilijuma lekarâ i na zvaničnoj internet-stranici Informativne službe Srpske Pravoslavne Crkve.    

Naša redakcija i registrovani mediji su upravo pratili tok zbivanja i saopštenja iz prve ruke, dakle koje je izdala isključivo Informativna služba Srpske Pravoslavne Crkve.    

U nastavku obrađeni članci i povezana tema:

https://www.online-vesti.e-info.in.rs/blog/2020/11/14/patrijarh-srpske-pravoslavne-crkve-irinej-i-dalje-hospitalizovan-a-dobio-je-i-temperaturu-saopstenje/

https://www.posmatrac.e-info.in.rs/blog/2020/11/14/patrijarh-srpske-pravoslavne-crkve-irinej-i-dalje-hospitalizovan-a-dobio-je-i-temperaturu-saopstenje/

REKLAME


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

rezultati
Copyright © All rights reserved. 2020./2021. | IVENSA MEDIA GROUP by ID - IVENSA DESIGN.