October 25, 2021

IVENSA MEDIA GROUP

IVENSA VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

CRNI PETAK ĆE NAS PUNO KOŠTATI! POSLE PUNIH TRŽNIH CENTARA, PUNE SE I AMBULANTE …CRNI BILANS MRTVIH TEK SE OČEKUJE!

CRNI PETAK ili “BLACK FRIDAY” MNOGI MORAJU DA ISKORISTE ne bi li kupili potrebno po znatno sniženim, pristupačnim cenama.

Iako je zaraza i pandemija u toku, ovaj dan -“Crni petak” obeležili su prepuni tržni centri uglavnom prestonice, tuče, svađe, vređanja, otimanje i guranja oko proizvoda na akciji ili popustu, pa su mnoge redakcije i mediji zabeležili istu scenu i sliku, a to je DA SE EPIDEMIOLOŠKE MERE NE POŠTUJU, da su ogromne gužve i rizik za prenošenje zaraze je maksimalan!

Dva tržna centra u Sarajevu kažnjeni su sa po 1.750 evra zbog kršenja epidemioloških mera na današnji dan, a još u Oktobru napisano je 16 KAZNI U 6 TRŽNIH CENTARA U BEORADU, te se čeka izveštaj za Beograd posle CRNOG PETKA, KOJI ĆE BITI JOŠ GORI / DRASTIČNIJI.

Iako je zdravstveni sistem pred pucanjem, DR KON NA SEDNICI IZJAVLJUJE DA JE “CELA SRBIJA SADA JEDNA VELIKA BOLNICA”, IAKO IMAMO I DO 8000 novo-zaraženih svaki dan, prepune kovid ambulante i prestoničke bolnice… građani opet ne poštuju mere i pune tržne centre bez ikakve bojazni!

Dr Kon odgovarajući na pitanje da li su mogle da se spreče gužve u tržnim centrima zbog “crnog petka”, Kon kaže da su za posledice toga direktno odgovorni oni koji to organizuju.

“Nemam nikakve dobre reči o tome i o ponašanju za taj ‘crni petak’. Onaj ko organizuje ‘crni petak’ direktno je odgovoran za ono što budu posledice”, rekao je Kon.

Ako se poštuju mere to bi i moglo da se proguta, ali ako je činjenica da se stvaraju gužv, nošenje te odgovornosti prenosi se na one koji su to organizovali i na individualnu odgovornost”, poručio je Kon i dodao da mu nije jasno kako je sada to najznačanije.

Kao posledica svega toga, o čemu najbolje svedoči večerašnji snimak – slika iz kovid ambulante u Cara Dušana u Zemunu, skuplja se veliki broj bolesnih sugrađana, što verujemo da će posle današnjeg dana biti još više izraženo tj. u rapidnom porastu.

U prilog navedenom govore i “podivljale” brojke da je u poslednjih 24 sata u Srbiji na virus korone testirano 22.404 građana, a njih čak 7.780 bilo je pozitivno, dok je nažalost 57 osoba preminulo.

Prema poslednjim podacima, na respiratorima je čak 245 pacijenata.

To je zabeležen do sada najveći broj preminulih i novozaraženih u Srbiji.

Stručnjaci navode da bi se konačno zaustavila pandemija koronavirusa, koja je za nepunih godinu dana širom sveta odnela preko 1,4 miliona života, potrebno je da se vakciniše 75 do 80 odsto svetske populacije, što bi moglo da bude već za oko 400 dana od dana pronalaska vakcine.

REKLAME


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

rezultati
Copyright © All rights reserved. 2020./2021. | Newsphere by AF themes.