October 25, 2021

IVENSA MEDIA GROUP

IVENSA VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

KREĆE MASOVNA VAKCINACIJA U SVETU PA I U SBRIJI KOJA JE OBAVEZNA za određene grupe; DA LI ĆE NAIĆI NA OTPOR KOD GRAĐANA ? ?

Proces masovne vakcinacije populacije je već otpočet u Svetu i Svetske sile se bukvalno utrkuju koja će pre doneti NAJEFIKASNIJE rešenje protiv COVID 19 INFEKCIJE.

Zvanično prva registrovana bezbedna vakcina je RUSKE PROIZVODNJE imena “Sputnjik V”, a Velika Britanija je prva zemlja koja je odobrila upotrebu vakcina kompanija Fajzer i Biontek.

Rusija je danas sa ponosom predstavila vakcinu “Sputnjik V” u UN, a ta čast pripala je ruskom ministaru zdravlja ~ Mihailu Muraškom koji je “prezenter” vakcine protiv koronavirusa.

Predstavljanje je zakazano za danas u sedištu Ujedinjenih nacija koje će biti održano u virtuelnom formatu, najavio je portparol ruske misije u UN Fjodor Stržižovski.

Ruski predsednik Vladimir Putin ponudio je, tokom govora pred Generalnom skupštinom UN još u septembru, isporuku ruske vakcine za dobrovoljno vakcinisanje osoblja UN.

Vakcina “Sputnjik V”, koju proizvodi Naučno-istraživacki institut “Gamaleja”, dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, te je tako postala prva registrovana vakcina protiv virusa korona u svetu.

Međutim, u mnogim medijima navodi se da se ruska vakcina ignoriše i da je ZAPAD ODBACUJE! I stav Profesora Ekonomskog fakulteta Ljubodraga Savića je isti te se ne čudi što se, kako kaže “Rusija po ko zna koji put našla sa druge strane zavese, jer je razvijeni svet doživljava kao ozbiljnog neprijatelja, u svakom smislu”.

Ruski predsednik ~ Vladimir Putin predložio je danas zdravstvenim vlastima da krajem naredne sedmice počnu vakcinaciju protiv korona virusa svojom vakcinom.

Putin je rekao da je proizvedeno više od dva miliona doza vakcine Sputnjik V.

„To nam pruža priliku da počnemo, ako ne masovnu, onda vakcinaciju velikih razmera i naravno, kako je dogovoreno, pre svega dve rizične grupe – lekara i nastavnika“, zaključio je Putin.

Vakcinacija počinje i u Srbiji u narednim danima, a koristiće se vakcine koju proizvode „Fajzer“ i „Biontek“  kao obavezne za sve zdravstvene radnike, službenike državnih institucija, pripadnike vojske, policije i za sve druge pripadnike snaga bezbednosti.

 Juče je na sastanku predstavnika kompanija Fajzer i nemačkog Bionteka sa predsednicom Vlade Brnabić i ministrom zdravlja Lončarom dogovoreno da predaju Agenciji za lekove i medicinska sredstva (ALIMS)  neophodnu dokumentaciju za registraciju vakcine protiv kovida u Srbiji, što je danas i urađeno.

Vlada RS smatra da je to najbolje rešenje i da je pouzdana jer se vakcina američke kompanije Fajzer i nemačkog Bionteka pokazala, nakon treće faze ispitivanja, kao 95 odsto efikasna. Prima se u dve doze.

Doktorka Gligić ističe da Srbija upravo zbog lobiranja politike i ekonomije treba da nabavi vakcine više proizvođača, obavezno tri, pa i četiri, da bi, kako kaže, narod mogao da bira.

I britanski ministar zdravlja Met Henkok izjavio je danas da će program vakcinacije protiv koronavirusa u toj zemlji početi naredne nedelje i da su britanske bolnice spremne za taj posao.

On je za Skaj njuz, nedugo nakon što je Velika Britanija postala prva država na svetu koja je odobrila upotrebu vakcine Fajzer i BionTek, rekao da je to fantastična vest. On je dodao i da se očekuje milione doza te vakcine do kraja godine.

Belgija će početi da vakciniše stanovništvo protiv korone virusa 5. januara, ukoliko Evropska unija da “zeleno svetlo” za taj proces, izjavio je danas belgijski premijer Aleksander de Kro i dodao da će strategija vakcinacije biti jasnija u narednih nekoliko dana.

De Kro je za VRT njuz rekao da je veoma važno da se vakcinacija obavi na dobar način, prenosi portal Brisel tajms.

“Nema vremena za gubljenje, ali 5. januara bićemo spremni kao i ostale zemlje. Vakcine moraju da budu odobrene na novou EU, ali čim se to dogodi, bićemo spremni da vakcinišemo što više stanovnika”, rekao je belgijski premijer.

Kako je dodao, prvo će biti vakcinisane određene grupe ljudi.

I Nemačka se priprema da počne vakcinaciju protiv korona virusa pre kraja godine, prenosi danas Hina pisanje Bilda.

Ministarstvo zdravlja planira da formira 60 posebnih centara u kojima će se obavljati vakcinacija. Kako saznaje Bild, ministarstvo je od 16 saveznih država zatražilo da dostave moguće adrese tih centara do 10. novembra.

Nemački ministar zdravlja Jens Špan ranije je rekao da očekuje da će vakcina protiv korona virusa biti spremna u prvom kvartalu sledeće godine.

On je rekao i da je nemački BioNTech blizu dobijanja odobrenja za svoju vakcinu.

REKLAME


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

rezultati
Copyright © All rights reserved. 2020./2021. | Newsphere by AF themes.