October 25, 2021

IVENSA MEDIA GROUP

IVENSA VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

NIKOLIĆ: SVI KOJI IMAJU ZNAČKU, A NIJE DRŽAVNA – DA je VRATE! NOŠENJE SINDIKALNE ZNAČKE KAO NOŠENJE ILEGALNOG ORUŽJA ! UVESTI KAZNE

Posle pisanja medija i kada je došlo do intenziviranja problema, do teških zloupotreba, najavljena je izmena propisa u vezi sa neovlašćenim posedovanjem znački koje podsećaju na službene, naveli su iz MUP-a.

Takođe navedeno je da su samo u poslednjih mesec dana oduzeli 30 znački koje podsećaju na policijske!

– Navedenim izmenama propisana je zabrana posedovanja, odnosno korišćenja službene značke ili legitimacije od strane osoba koje nisu službenici MUP. Osim toga, pravnim licima, udruženjima i fizičkim licima zabranjeno je zahtevanje izrade, izrada, stavljanje u promet, posedovanje, odnosno korišćenje značke ili drugog obeležja, odnosno oznake koje sadrže elemente vizuelnog identiteta službene značke ili službene legitimacije – zaključili su iz MUP-a.

Pored Lazara Ranitovića, predsednika Sindikata srpske policije, koji je već davao izjave za medije povodom ove problematike oglasili su se stručnjaci Kriminolog Zlatko Nikolić i Boža Spasić, bivši operativac DB koji su imali jasne stavove povodom navedenog.

Kriminolog Zlatko Nikolić smatra da su se legitimacije koje izdaju sindikati pokazale kao dobre za zloupotrebu i da taj problem mora da se reši, što pre u roku od mesec dana.

Kriminolog navodi dalje da bi posedovanje i nošenje sindikalne ili agencijske legitimacije trebalo tretirati kao nošenje ilegalnog oružja !

-“Svi koji imaju značku, a nije državna, morali bi da je vrate. Sindikatima i bezbednosnim agencijama treba dati rok od mesec dana za to, a da se posle toga svako ko bude zatečen sa legitimacijom kazni kao da je uhvaćen s nelegalnim oružjem” – objašnjava stručnjak.

– “Naravno da ih neće svi vratiti, vratiće ih pošten svet, ali kriminalci neće. Ipak, broj će se smanjiti i biće lakše da se kontrolišu” – zaključio je Nikolić.

Boža Spasić, bivši operativac DB, kaže da je policija već pokušavala da reši ovaj problem.

– Neka se to reši u vidu licence, koju će dobiti počasni članovi sindikata i sa pravilom da značka može biti deo kućnog dekora, ali da ne sme da se nosi, ni koristi, kao što je rešeno s oružjem u legalnom posedu – izjavio je Spasić.  

REKLAME


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

rezultati
Copyright © All rights reserved. 2020./2021. | Newsphere by AF themes.