October 25, 2021

IVENSA MEDIA GROUP

IVENSA VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

MALA LANA koja je UJEDINULA SRBIJU PRIMILA NAJSKUPLJI LEK NA SVETU, OD OKO 2,1 MILION EVRA!! EVO KOJE SU REAKCIJE …

Makar jedne pristigle radosne vest za KRAJ OVE KATASTROFALNE GODINE ! Radi se o devojčici ~ Lani Jovanović.

Na Instagram stranici ~ Za Laninu životnu bitku, pre oko sat vremena, podeljena je vest koju smo svi čekali budući da su GRAĐANI SRBIJE najviše imali udela u prikupljanju ogromnog novca potrebnog za NAJSKUPLJI LEK NA SVETU ~ Zolgensmu tj. za genetsku i u našoj zemlji nedostupnu terapiju !

– “Danas je Lana primila Zolgensmu. Dugo je sve ovo trajalo, toliko je sve bilo neizvesno, prepreke su se samo nizale. Stigli smo ovde 06. 12. Prvo je Lazar imao stomačni virus, pa onda Mita. Taman smo imali jedan dan kad smo svi bili zdravi, ali već sutradan Lanu je zahvatio isti stomačni virus. Tri dana stomačnog virusa i Lanu je savladao toliko da je dehidrirala i završila u Hitnoj. Od onda smo jedanaest dana bili u bolnici. Konačno smo u četvrtak, pre par dana svega izašli i evo danas konačno smo uspeli u onome za šta smo se svi borili zadnjih sedam meseci”.

-“Dragi ljudi, hvala vam što ste bili uz nas, hvala vam što ste Lani pomogli i ostvarili naš san. Hvala za svagu empatiju, za svako ohrabrenje, za svaku lepu reč. Bez vas ne bismo uspeli, mogli bismo samo da sanjamo o svemu ovome. Sreća je ogromna, jos uvek nismo svesni da je to zaista to! Uspeli smo!”

-“Konačno osećam olakšanje, konačno grč u celom telu popušta… Sad imamo pune ruke posla jer treba puno truda i rada da bismo Lanu postavili na noge tako da glavu gore, zasukaćemo rukave i svom snagom napred!”

-“Veliki, najveći pozdrav od nas” – obratili su se članovi Lanine porodice porukom na Instagramu

Podsetimo se devojčica SOFIJA PRVA JE PRIMILA OVAJ LEK – TERAPIJU, a sada i Lana. Nažalost ima još dece koji još uvek čekaju u redu za svoju prvu terapiju i prikupljanje sredstava od 2, 1 MILION.

U Laninom opisu bolesti stoji da je rođena sa jakom ocenom 10/10 i izgledala je kao zdrava beba. Tada se činilo da je sve u redu jer je pomerala i ruke i nogice i samo se smejala. Za svakoga bi imala osmeh.

Sa dva ipo meseca roditelji primećuju da više ne mrda nogice, da su joj ruke oslabile i brzo su je odveli kod doktora. Upućeni su na dečijeg neurologa i na dalja ispitivanja.

Ubrzo odlaze u bolnicu i tamo ostaju tri nedelje, gde nakon brojnih ispitivanja uspostavljaju dijagnozu – spinalna mišićna atrofija, tip 1. Radi se o vrlo progresivnoj bolesti koja napada mišiće i brzo se gube osnovne životne funkcije kao što su hodanje, varenje hrane, gutanje i disanje. Rečeno im je da postoji lek koji će da zaustavi ovu bolest, a porodica je bila jako srećna što je rođena u vreme kada postoji lek. Taj lek košta već pomenutih 2, 1 MILIONA EURA !

REKLAME


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

rezultati
Copyright © All rights reserved. 2020./2021. | Newsphere by AF themes.