October 25, 2021

IVENSA MEDIA GROUP

IVENSA VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

R. MILOVIĆ: SRPSKA POLICIJA NE POSTOJI; VULIN: KRIMINALIZACIJA VUČIĆA I ZLE NAMERE ZBOG POLITIKE !!

U FOKUSU MEDIJA JE I DALJE TEMA PRISLUŠKIVANJA PREDSEDNIKA DRŽAVE – VUČIĆA, te kako se bura i buka ne stišava obrađujemo i dalje ovu vitalnu temu od velikog društvenog značaja. Na istu temu već smo pisali :

Sagovornik medija je bio bivši načelnik Uprave kriminalističke policije (UKP) Srbije general ~ Rodoljub Milović koji je izjavio da ako je tačno da je predsednik Srbije prisluškivan godinu i po dana, onda srpska policija ne postoji.

Prisluškivanje ne može niko da naredi osim u slučaju da je predsednik povezan s nekim kriminalcem.

-„Bez naredbe za slušanje od strane pravosuđa nemoguće je prisluškivati predsednika države“, istakao je Milović.

„Dok sam ja bio šef UKP-a bilo je nemoguće prisluškivati bilo koga bez odluke pravosuđa. U sve što smo mi radili uvid je imala Bezbednosno-informativna agencija (BIA). Da li je u međuvremenu odvojen taj sistem UKP-a za prisluškivanje od BIA, ja zaista ne znam“, rekao je Milović agenciji Beta.

On smatra da su sve priče o prisluškivanju predsednika države „konfuzne“.

Upitan da li policija može da prisluškuje i bez sudske odluke, istakao je da je to “moguće u slučaju da je naredbodavac izuzetno „bezobrazan i moćan“ i da ljudi iz policije ne rade po zakonu.

-„To je teško krivično delo bez obzira da li se radilo o običnom gradjaninu ili predsedniku države. Treba biti drzak i hrabar da običnog gradjanina stavite na mere, a da nemate argumente i sudsku naredbu. Ako još uvek postoji srpska policija to je prosto nemoguće“, ocenio je Milović.

A KAO KRAJNJI SCENARIO I NAJGORI MOGUĆI MILOVIĆ NAVODI : “ukoliko nije bilo naredbe i argumenata i ako ta odluka nije bila pokrivena propisima, onda se može smatrati da se radi o pokušaju ugrožavanja kompletnog bezbednosnog sistema !! ”

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je juče uveče da Ministarstvo unutrašnjih poslova sprovodi ozbiljnu istragu u slučaju prisluškivanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića, iza koga, kako je ocenio stoji zla namera.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova proverava sve navode i sprovodi jednu vrlo ozbiljnu istragu, koja će morati da da rezultate.

Ali ono što sada mogu da kažem je da se ne može prisluškivati predsednik i prvi čovek Republike Srbije, a da u tome nema zle namere“, rekao je ministar Vulin u emisiji „Dnevni red“ televizije B92.

Prema njegovim rečima, o motivima i kvalifikaciji prisluškivanja predsednika Vučića moći će da se govori tek kada se policija sa konačnim rezultatima obrati nadležnim pravosudnim organima.

Ministarstvo unutrašnjih poslova, kako je naveo, bavi se činjenicama i od važnosti je da se otkrije kako se to dešavalo, šta se dešavalo, po čijem nalogu, kako bi se na kraju došlo do motiva zašto je predsednik prisluškivan.

„Predsednik Aleksandar Vučić je čovek koji se bavi samo politikom i ničim drugim. On se ne bavi biznisom pa vas ne zanimaju njegove poslovne veze, jer ih nema. Ne zanimaju vas nikakve druge veze ili aktivnosti, jer je on čitav svoj život posvetio samo politici, samo Srbiji. Znači vi to radite iz političkih razloga, sada moramo videti koji su to politički razlozi i šta je to što iz njih proizilazi“, rekao je Vulin.

Ministar policije je istakao da niko ne sme bez odgovarajućeg naloga da presreće komunikaciju i prisluškuje bilo kog građanina Srbije i da je to posebno osetljivo kada je u pitanju predsednik države.

REKLAME


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

rezultati
Copyright © All rights reserved. 2020./2021. | Newsphere by AF themes.