October 25, 2021

IVENSA MEDIA GROUP

IVENSA VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

BRUKA OD TRAMPOVOG KRAJA! GOVORE DA JE “BOLESTAN I NESPOSOBAN”, POZIVAJU NA HITNU SMENU, DA MU VIDE LEĐA ŠTO PRE- INFO !!

Slike iz AMERIKE koje su dolazile prethodnih dana, a najviše u sredu 06.01.21., tokom kojih smo trljali oči ne verujući šta gledamo i da je u pitanju USA ~ KOLEVKA DEMOKRATIJE, navodi nas ka mišlju da je američko društvo u dubokoj krizi.

Posle haosa u Kongresu u sredu u kome je petoro ljudi izgubilo život, uključujući i jednog policajca, članovi američkog Predstavničkog doma i Senata postali su nestrpljivi kada je u pitanju odlazak Donalda Trampa sa pozicije predsednika SAD. Kako neki prosto nisu mogli da podnesu TRAMPA i ne mogu da se strpe još dve nedelje njegovog mandata, već pozivaju na njegov hitan opoziv ili ti na “impičment”.

SVE SU GLASNIJI ZAGOVORNICI DA JE” TRAMP BOLESTAN, DA JE NESPOSOBAN ZA FUNKCIJU PREDSEDNIKA I DA GA TREBA ŠTO PRE UKLONITI SA TE FUNKCIJE” .

Po svemu sudeći Tramp će se na toj poziciji zvanično zadržati još 11 dana, odnosno do 20. januara kada je najavljena inauguracija Džoa Bajdena.

Iako je odlazeći predsednik konačno u četvrtak uveče priznao da će “nova administracija biti inaugurisana 20. januara” i obećao “uredan i nesmetan” prenos vlasti, mnogi su nezadovoljni pa traže momentalnu njegovu smenu – ostavku pozivajući se na 25. amandman te zemlje.

Tačnije više od 130 članova američkog Kongresa pozvalo je na smenjivanje predsednika Trampa. Grupu čini 120 poslanika i 17 senatora, uključujući predsednicu Predstavničkog doma Kongresa, demokratkinju Nensi Pelosi i lidera demokrata u Senatu Čaka Šumera. Među njima se nalazi samo jedan republikanac – član Predstavničkog doma iz Ilinoisa Adam Kinzinger.

Poslanik u Predstavničkom domu Adam Kinzinger prvi je republikanac koji je predložio da se Tramp ukloni iz Bele kuće pomoću 25. amandmana ukazujući na to da predsednik nije sposoban da vodi zemlju.

– “Predsednik je bolestan, nije dobro” – istakao je Kinzinger i dodao da “Tramp mora da odstupi – svojevoljno ili prisilno”.

-“Sve ukazuje da je predsednik izgubio vezu sa stvarnošću, a ne samo sa svojom dužnošću, pa i zakletvom” – rekao je Kinzinger u video snimku objavljenom na Tviteru.

Predsednica Predstavničkog doma Kongresa SAD Nensi Pelosi takođe je pozvala predsednika Trampa da podnese ostavku i zapretila da će pokrenuti impičment na osnovu 25. amandmana.

Svi se plaše da bi ostanak TRAMPA mogao da izazove još haosa tokom manje od dve nedelje koliko je preostalo do inauguracije 20. januara novog predsednika Džoa Bajdena.

A sam budući novoizabrani predsednik SAD ~ Džozef Bajden izjavio je danas da već dugo veruje da aktuelni predsednik Donald Tramp nije sposoban za tu funkciju, ali da je na Kongresu da odluči o drugom opozivu republikanskog predsednika posle nereda u Kapitolu, u sredu.

„Kongres odlučuje o tome šta će učiniti ali… moraćemo da budemo spremni da krenemo u akciju“, rekao je on, odgovarajući na pitanje ”da li su demokrate u parlamentu spremne za zakonodavstvo kojim se pokušava opoziv Trampa zbog njegove uloge u podsticanju nasilja”.

Moguće je čak i podizanje optužnice protiv Trampa!!

Vršilac dužnosti američkog državnog tužioca Majk Šervin rekao je da će njegova kancelarija razmotriti podizanje optužnice protiv svakoga ko je učestvovao u napadu na Kongres SAD i da iz toga ne izuzima ni predsednika Trampa, preneo je “NBC njuz”.

Upitan da li bi podizanje optužnice moglo da se odnosi i na predsednika, Šervin je rekao da ne isključuje tu mogućnost.

REKLAME


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

rezultati
Copyright © All rights reserved. 2020./2021. | Newsphere by AF themes.