October 24, 2021

IVENSA MEDIA GROUP

IVENSA VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

RUSKU VAKCINU ODJEDNOM TRAŽI CEO SVET! PRIZNATA JE KAO NAJBOLJA, USKORO PROIZVODNJA U SRBIJI, NA TORLAKU !!

Rusija je odobrila prvu na Svetu vakcinu protiv kovida-19″, izjavio je sa ponosom još leta 2020. godine predsednik Rusije ~ Vladimir Putin.

Posle toga pojavile su se na tržištu i kineska, nemačko-američka, engleska..itd. vakcina, ali nijedna nije tako efikasna sa tako dugim trajanjem imuniteta, kao ruska SPUTNJIK V.

Sve je veći broj stručnjaka u Svetu koji hvale kvalitet ruske vakcine protiv korone ! Pobedu RUSIJE NA GLOBALNOM TRŽIŠTU KOD NAJTRAŽENIJE ROBE TRENUTNO -VAKCINE, priznali su čak i strani mediji, zajedno sa stručnjacima. Oni su danas navodili :

“Preliminarni rezultati analize kliničkih istraživanja, objavljeni u britanskom medicinskom časopisu „Lanset“, su pokazali da je vakcina „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) efikasna 91,6 procenata u sprečavanju kovida 19 i obezbeđuje potpunu zaštitu od teških slučajeva bolesti. Vakcinacija je prošla bez ozbiljnih neželjenih efekata. Utvrđeno je da je vakcina sigurna i za starije ljude“, piše WSJ.

List navodi da „priznanje efikasnosti vakcine ‘Sputnjik Ve’ (Sputnik V) označava pobedu predsednika Rusije ~ Vladimira Putina u globalnoj trci vakcina, obezbeđuje poverenje u mogućnosti ruske nauke i medicine i pobija neke kritike sa kojima se suočila Moskva za ubrzani razvoj vakcine i nedostatak podataka o ispitivanju“.

– Rezultati vakcine “Sputnik V” daleko su iznad onih “AstraZeneke”, napustila bih britansku vakcinu, čak bih savetovala EU i italijanskoj Vladi da briše “AstraZeneku” iz programa – oglasila se se italijanski imunolog Antonela Viola.

Ona naglašava da “ako treba da se kupi još vakcina, neka to budu ruske “Sputnik V” uz napomenu da bi se tako do kraja 2021. godine mogao postići visok kolektivni imunitet.”

I drugi ugledni naučni časopis je objavio rezultate treće faze kliničkih ispitivanja „Sputnjika Ve“ (Sputnik V), potvrdivši njenu efikasnost i sigurnost. Tokom treće faze kliničkih ispitivanja vakcina je pokazala visok nivo efikasnosti, imunogenosti i sigurnosti.

Tako pozicionirana Rusija postaje potencijalni igrač na svetskom tržištu vakcina vrednom nekoliko milijardi dolara !!

U kvalitet “bratske – ruske vakcine” koja je odjednom hvaljena širom sveta i tražena čak i na ZAPADU I EU, uverio se i naš predsednik ~ Aleksandar Vučić, te je zatražio od predsednika Rusije ~ Vladimira Putina dodatne količine ruske vakcine Sputnjik V, saopšteno je iz Predsedništva Srbije nakon telefonskog razgovora dvojice predsednika 3. februara 2021. tj. danas.

„Predsednik Vučić je zamolio predsednika Putina da pomogne da što pre dobijemo dodatne količine ruske vakcine, kako bi što više građana Srbije u najskorijem periodu primilo pouzdanu zaštitu od korona virusa. On je, takođe, naglasio da će Srbija, uz pomoć stručnjaka iz Rusije, izgraditi postrojenja i samostalno proizvoditi vakcine“, navodi se u saopštenju.

Ruska delegacija će 11. februara posetiti Srbiju, nakon čega će se znati više detalja o načinu proizvodnje ruske vakcine protiv virusa korona “sputnjik v” u srpskoj farmaceutskoj industriji, potvrdo je danas i ministar za inovacije i tehnološki razvoj Srbije ~ Nenad Popović.

REKLAME


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

rezultati
Copyright © All rights reserved. 2020./2021. | Newsphere by AF themes.