October 24, 2021

IVENSA MEDIA GROUP

IVENSA VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

POSLE OSUDE ZA DRŽAVNI UDAR I TERORIZAM U CG, GENERAL DIKIĆ DOPUTOVAO U SRBIJU NA DAN DRŽAVNOSTI ! INFO

16.10.2016. nakon navodnog pokušaja državnog udara na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, za šta je niški general i bivši komandant Žandarmerije ~ Bratislav Dikić osuđen na 8 godina zatvora pred Višim sudom u Podgorici, konačno je danas napustio Crnu Goru nakon što su mu vraćena lična dokumenta kako je potvrdio za Pobjedu njegov advokat ~ Dušan Jovović.

Prvostepenom presudom Dikić je osuđen za pomoć u pokušaju terorizma i stvaranje kriminalne organizacije, da je uoči izbora planirao hapšenje ili likvidaciju tadašnjeg premijera Crne Gore ~ Mila Đukanovića kao i nasilnu smenu vlasti, a sve to da bi sprečili da Crna Gora uđe u NATO. 

Svi optuženi, DIKIĆ zajedno sa ostalim srpskim i ruskim državljanima u predmetu “državni udar” proglašeni su krivim i dobili su višegodišnje zatvorske kazne, o čemu smo mi – IVENSA MEDIA GROUP redovno izveštavali i pratili tok “SUĐENJA VEKA”.

Ambsador Srbije ~ Vladimir Božović potvrdio da je Dikić stigao u Srbiju danas i izrazio zadovoljstvo što se to desilo na današnji Dan državnosti.

– Viši sud je usvojio zahtev odbrane da se Dikiću vrati pasoš i lična karta koji su mu bili neophodni za odlazak u Srbiju – pojasnio je advokat Jovović.

Dikić je nakon što je Apelacioni sud ukinuo pritvor po nalogu istog suda napustio Upravu za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) i nakon razgovora sa inspektorom za strance sproveden u Prihvatilište za strance.

Podsetimo se general Dikić je u pritvoru proveo više od 3 godine, a i štrajkovao je glađu zbog kako navodi izmišljene “bajkovite” optužnice.

REKLAME


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

rezultati
Copyright © All rights reserved. 2020./2021. | Newsphere by AF themes.