October 25, 2021

IVENSA MEDIA GROUP

IVENSA VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

U CG SE NIŽU INCIDENTI PRED IZBORE; ĐUKANOVIĆ: “oni koji se suprotstavljaju građanskoj Crnoj Gori moraće da odgovaraju”!!

U Nikšiću, drugom po veličini gradu u Crnoj Gori, održavaju se lokalni izbori koji su zakazani za 14. mart 2021. godine .

Politički analitičar Zlatko Vujović izjavio je da nikada do sada u Crnoj Gori nije bilo više incidenata na lokalnim izborima kao uoči ovih u Nikšiću!

Lokalni izbori u Nikšiću su prvi posle parlamentarnih na kojima je vlast nakon 30 godina izgubila Demokratska partija socijalista Mila Đukanovića. Održavaju se u jeku tenzija i skoro svakodnevnih incidenata, kako prenose mediji iz CG .

Vujović misli da će tenzije uoči izbora nastaviti da rastu i da će biti sve jače!

Izjavljuje takođe da predsednik Srbije Vučić sa POPISOM CG ima za cilj da “stavlja pod punu kontrolu Crnu Goru“.

„On radi samo ono što je najavio – jačanje pozicije Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori, povećanje učešća Srba na popisu … i redefinisanje ustavnog uređenja kroz uvođenje konstitutivnosti srpskog naroda po ugledu na poziciju Srba u BiH i Albanaca u Makedoniji. Sve ovo je predsednik Srbije najavio prvi put na pres konferenciji za Badnji dan 2020. godine obećavajući 10 puta veća izdvajanja iz budžeta Srbije za srpske organizacije u Crnoj Gori.“ naveo je on.

Vidno provociran aktuelni predsednik CRNE GORE, se već danima PRED IZBORE U NIKŠIĆU OGLAŠAVA SA ISTOM RETORIKOM, IZJAVAMA I KRITIKAMA NA RAČUN VLADE CG.

Đukanović je i za RTV Nikšić ponovio:

– Moramo veoma jasno da upozorimo one koji poziciju vlasti, koliko god je obnašali, smatraju kao šansu da uništavaju crnogorski identitet, da im to ne može poći za rukom, da to što rade ostaje veoma precizno zabeleženo i da će za to svi koji rade na tome odgovarati – rekao je Đukanović.

Ocenio je da je “narastanje ekstremnog nacional-šovinizma” u Crnoj Gori sve češća pojava i dodao da će oni koji se suprotstavljaju građanskoj Crnoj Gori i ruše nacionalni identitet morati da odgovaraju.

Izgleda da ga je i protojerej Mitropolije crnogorsko-primorski Velibor Džomić takođe isprovocirao sa izjavom u jednoj emisiji nedavno da :

-“da u Crnoj Gori postoji 650 samo crkvenih odbora”, pa dalje nastavlja:

– “Neka svaki odbor ima najmanje pet članova, pa to je preko 3.000 ljudi. To je više nego što broji crnogorska vojska” – zaključio je tada Džomić.

Na šta mu je MILO oštro odgovorio i poručio :

– “Ako neko misli da može da nam šalje poruke da je u Crnoj Gori više sveštenika Srpske pravoslavne crkve nego vojnika CG, samo nas opominje da taj nesklad moramo da poravnamo i da ćemo verovatno prirodno ravnati tako da u Crnoj Gori neće biti mesta za one koji u njoj nelegalno borave” – zaključio je Đukanović za RTV Nikšić.

REKLAME


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

rezultati
Copyright © All rights reserved. 2020./2021. | Newsphere by AF themes.