October 24, 2021

IVENSA MEDIA GROUP

IVENSA VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

DR TVRDE : IZ PANDEMIJE IZLAZIMO SLEDEĆEG PROLEĆA; BIĆE PRODUŽENE MERE TJ. ZAKLJUČAVANJE U SRBIJI !

Kako navode lekari i članovi Kriznog štaba pandemija i zaraza NE JENJAVA, došlo je do importovanih slučajeva mutiranih sojeva istog virusa pre svega – BRITANSKOG, a u Srbiji je sve više mladih koji su zaraženi i koji oboljevaju. NA SEDNICI je ocenjeno da je mere trebalo uvesti ranije i da britanski soj virusa ne bi sada imao toliko delovanje među populacijom u Srbiji, kako među starijom tako i među mlađom.

16.03.21. Nakon sednice Kriznog štaba koja je održana donete su nove mere radi suzbijanja epidemije te će Srbija do kraja nedelje, uključujući i vikend, biti “zatvorena”.

Od večeras, u 20 časova odnosno 21 čas biće zatvoreni svi ugostiteljski objekti, (kafići, restorani, barovi), tržni centri, sve prodavnice (osim prodavnica prehrambene delatnosti), bioskopi, muzeji, galerije, kozmetički i frizerski saloni, saloni lepote, kladionice, kockarnice, dečje igraonice, teretane, vežbaonice, fitnes-centri, bazeni, baloni za sport…

Oglasio se tim povodom i aktuelni Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, koji je izjavio večeras da je najvažnije da se prvo zaustavi rast broja obolelih od korona virusa, a onda i smanji.

Situacija je krajnje ozbiljna, mere koje su uvedene su adekvatne, ali ćemo i dalje pratiti situaciju. Bilo je realno očekivati da će pandemija trajati dve godine, kao i prethodne, i ja se nadam da ćemo sledećeg proleća izaći iz toga. “

Pa zatim dodaje – “moramo solidarno da uđemo u borbu protiv kovida. Da li su dve nedelje dovoljne ? To je period inkubacije i mi porast imamo upravo posle većih okupljanja, na skijalištima i drugim mestima” – zaključio je Radojičić u emisiji “Oko” na RTS.

On je tokom gostovanja u pomenutoj emisiji istakao da je najbitnije naći balans jer, kako je ukazao, ne može ni zdravstveni sistem da funkcioniše ako nema para i ako ne radi privreda, a privrede nema ako nema zdravih ljudi.

Nešto oštrije stavove izjavio je epidemiolog i član Kriznog štaba ~ Branislav Tiodorović te je rekao da će mere koje su usvojene 16.03.21. u cilju sprečavanja širenja korona virusa najverovatnije biti produžene i posle ponedeljka.

“Mi pokušavamo poslednjim merama da mu suzimo polje delovanja time što ćemo smanjiti kontakte na one koji su esencijalni”, rekao je Tiodorović.

On je istakao da razume one koji neće moći da rade, kao što su ugostiteljski objekti, ali napominje da je u Evropi još od oktobra zaključavanje.

Moram da kažem da je velika većina Kriznog štaba i onog dela koji nije medicinski, shvatio ozbiljnost situacije, ali se uvek lomilo zbog toga koje će biti posledice po ekonomiju”, ukazao je Tiodorović.

On je istakao da se na prvo mesto uvek stavlja zdravlje, jer samo, kako je rekao, “zdrav čovek može da radi i stvara novu vrednost iz koje će se plaćati lečenje”.

Podsetimo se prema poslednjem preseku, u Srbiji je od posledica kovida preminuo 31 oboleli. Od testiranih 17.782 uzoraka na koronavirus je pozitivna čak 5.201 osoba.

REKLAME


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

rezultati
Copyright © All rights reserved. 2020./2021. | Newsphere by AF themes.