October 25, 2021

IVENSA MEDIA GROUP

IVENSA VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

PREDSEDNIK VUČIĆ NAJAVIO LEPE VESTI VEČERAS: POMOĆ MUZIČARIMA, NEZAPOSLENIMA, PENZIONERIMA, PRIVREDI … INFO !

Večeras gostujući na RTS-u predsednik Srbije ~ Aleksandar Vučić najavio je nove mere ekonomske pomoći. Ono što sve nas najviše interesuje i što smo sa nestrpljenjem očekivali da čujemo je najava NOVE FINANSIJSKE POMOĆI DRŽAVE UGROŽENIMA. Konkretno predsednik je najavio pomoć MUZIČARIMA, NEZAPOSLENIMA, PRIVREDI, PENZIONERIMA, HOTELIJERIMA … itd.

– Imam vest i za muzičare, iako oni ne plaćaju porez, ali smo našli način da i oni dobiju podršku. Muzičari nisu registrovani u APR-u, našli smo način kako da proverimo koliki ih je broj; oko 3.000 preko različitih organizacija, dobiće podršku. Možda dva minimalca. Verujem da će Vlada to podržati i dodao:

– Imaćemo za nezaposlene dodatnu podršku, osim 60 evra, dobiće još 60 evra u junu mesecu. Ukupno 120 evra.

Penzioneri će dobiti u maju i novembru po 30 evra kao i svi punoletni građani Srbije. U septembru će penzionezi dobiti još po 50 evra dodatno. To je 110 evra za penzionere.

Od aprila krećemo u isplatu minimalaca za radnike u privatnom sektoru, 3 minimalca za njih. Imali smo podršku za autobuske prevoznike, imaćemo i za hotelijere. Za nezaposlene idemo sa dodatnom odlukom gde će primiti još 60 evra u junu mesecu – najavio je predsednik.

– Od aprila krećemo u isplatu minimalaca za 1.550.000 radnika u privatnom sektoru, mikro, mala, srednja i velika preduzeća. Ići ćemo sa dodatnom podrškom za hotelijere, 350 evra po sobi, 150 evra po krevetu, rekao je predsednik i dodao da sve to plaća država i da će ugostitelji dobiti još jedan minimalac.

– Ne dolazi u obzir da podižemo poreze, novac će doći iz rasta – zaključio je on.

REKLAME


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

rezultati
Copyright © All rights reserved. 2020./2021. | Newsphere by AF themes.