October 25, 2021

IVENSA MEDIA GROUP

IVENSA VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

OSUDE za uklanjanje venaca i cveća sa Spomenika deci žrtvama NATO agresije; BEOGRADSKI FORUM UPUTIO SAOPŠTENJE! INFO

Povodom obeležavanja godišnjice NATO bombardovanja ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić položili su venac na Spomeniku deci stradaloj u NATO bombardovanju.

Neposredno pred polaganje venaca stradaloj deci u Tašmajdanskom parku, neko je pre ministarke Darije Kisić Tepavčević i zamenka Gorana Vesića ostavio svoje cveće, vence … a što je sve UKLONJENO pre dolaska pomenutih.

TI “NEKO” kako su u neznanju preneli pojedini mediji su: delegacije velikog broja nezavisnih, nestranačkih, boračkih, veteranskih, invalidskih i organizacija vojnih penzionera, studentskih i izviđačkih organizacija, a i diplomatskih predstavnika iz više prijateljskih zemalja; na čelu sa predstavnicima NVO: Beogradski forum za svet ravnopravnih – gospodin njegova ekselencija ~ Živadin Jovanović zatim Klub generala i admirala Srbije na čelu sa Milomirom Miladinovićem general-
p.pukovnikom u penziji, SUBNOR Srbije i Vidosav Kovačević general-pukovnik u penziji pa i sa LJubomirom Draganjac general –
potpukovnikom ispred Udruženja vojnih penzionera Srbije itd.

O tome smo već izvestili javnost sa objavljenim tekstovima i slikama:

Povodom ovog skandaloznog čina uklanjanja venaca i cveća položenih pre podne 24. marta, pored Spomenika deci žrtvama agresije NATO-a , u beogradskom Parku Tašmajdan, da bi na njihovo mesto venac položila gospođa Darija Kisić–Tepavčević, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, u pratnji g. Gorana Vesića, zamenika gradonačelnika Beograda oglasio se i BEOGRADSKI FORUM ZA SVET RAVNOPRAVNIH sa izdatim javnim obaveštenjem za javnost:

-“Sa dubokom žalošću i ogorčenjem osuđujemo uklanjanje cveća kod Spomenika deci žrtvama agresije NATO-a kao izraz nepoštovanja prema spomeniku i paloj deci, kao vređanje osećanja njihove rodbine, građana glavnog grada, Republike Srbije i najšire javnosti i nepoštovanja osnovnih normi gostoprimstva diplomatskih predstavnika prijateljskih zemalja.

Odstranjene vence i cveće postavile su delegacije velikog broja nezavisnih,
nestranačkih, boračkih, veteranskih, invalidskih i organizacija vojnih
penzionera, studentskih i izviđačkih organizacija, a i diplomatskih
predstavnika iz više prijateljskih zemalja” navod se jasno u saopštenju.

-“Zahtevamo da se hitno utvrdi ko su nalogodavci, a ko izvršioci ovog
nedopustivog i nekulturnog čina, da se preduzmu odgovarajuće mere, izrazi javno izvinjenje i o svemu obavesti javnost.

Potpisnici saopštenja su Beogradski forum za svet ravnopravnih na čelu sa gospodinom Živadinom Jovanovićem, zatim Klub generala i admirala Srbije – Milomir Miladinović general- p.pukovnik u penziji, SUBNOR Srbije – Vidosav Kovačević general-pukovnik u penziji i Udruženje vojnih penzionera Srbije sa LJubomirom Draganjac general – potpukovnikom.

Ministarka Darija Kisić jeste odmah potom uputila izvinjenje i obratila se javnosti povodom napred navedenog sa rečima:

– “Da sam znala da je neko sklonio cveće koje je bilo položeno, to nikada ne bih dozvolila, bez obzira što pravila protokola to predviđaju.”

-“Žao mi je što je protokol to uradio, ali to su pravila po kojima oni postupaju decenijama, nezavisno od toga ko je ministar”, rekla je Kisić Tepavčević.

Kisić Tepavčević se izvinila svima koji su položili cveće na Spomenik poginuloj deci za vreme NATO bombardovanja i istakla da poštuje sve koji su se na taj način setili poginule dece.

Međutim ono što je interesantno u celoj priči je da niko od delegacije i pratnje – zamenika gradonačelnika Beograda Goran Vesića NIJE UPUTIO JOŠ UVEK IZVINJENJE, NEKO SAOPŠTENJE ILI OBJAŠNJENJE SITUACIJE .

REKLAME


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

rezultati
Copyright © All rights reserved. 2020./2021. | Newsphere by AF themes.