October 24, 2021

IVENSA MEDIA GROUP

IVENSA VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

OTKRIVENA TEŠKA PREVARA SA POTVRDAMA ZA VAKCINACIJU !! Informacioni sistem sve otkrio, policija hapsila… info

U najtežim situacijama pojaviće se najteži oblici kriminala, ali niko nije očekivao da će pojedinci biti tako DOVITLJIVI i da će se pojaviti MALVERZACIJE SA POTVRDAMA ZA VAKCINACIJU.

Naime, na osnovu jedinstvenog informacionog sistema za vakcinaciju, koji omogućava da se otkrije ovakav slučaj zloupotrebe, otkriveni su pokušaji malverzacije sa potvrdama o vakcinaciji.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu sprečili su danas na licu mesta da se izda lažna potvrda o vakcinaciji protiv virusa kovid 19 te su uhapsili M. P. (1989) i odredili mu zadržavanje do 48 sati zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo falsifikovanje isprave.

M.P. se tereti da je on, kao volonter angažovan za unos podataka o vakcinaciji u hali Beogradskog sajma, unosio podatke o vakcinaciji i revakcinaciji građana bez njihovog prisustva, verovatno za novac.

Policija je prilikom pretresa kod osumnjičenog pronašla dve falsifikovane potvrde o vakcinaciji za lica koja nisu bila prisutna, a takođe protiv osumnjičenog policija će podneti i krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, jer je prilikom pretresa u njegovom stanu pronađen revolver.

On će sa krivičnim prijavama biti priveden nadležnom tužilaštvu i odveden na saslušanje. Istraga je u toku.

Ana Brnabić premijerka REPUBLIKE SRBIJE večeras je medijima prenela da se radi o dva volontera koja se terete za ista krivična dela i poručila je da je reč o ozbiljnom krivičnom delu, kao i da takve mahinacije nisu moguće, jer Srbija ima savršen informacioni sistem.

Dva volontera koja su radila na punktu za masovnu vakcinaciju na Beogradskom sajmu privedena su danas, jer su građane koji se nisu vakcinisali ubacivali u sistem kako bi dobili potvrdu da jesu vakcinisani, rekla je večeras premijerka Ana Brnabić.

Brnabićeva je kazala da je volonterima određeno zadržavanje od 48 sati, navodeći da je jedna osoba već dala izjavu, a druga se nalazi u policijskoj stanici.

“Nemojte to da radite. Ovo nije ta Srbija gde su takve mahinacije moguće”, rekla je premijerka i pozvala građane da iskoriste to što Srbija ima četiri vakcine kao i da se vakcinišu.

REKLAME


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

rezultati
Copyright © All rights reserved. 2020./2021. | Newsphere by AF themes.