October 24, 2021

IVENSA MEDIA GROUP

IVENSA VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

OPREZ VOZAČI ! SAOBRAĆAJNA POLICIJA OD DANAS IMA NOVU OPREMU I INFORMACIONI SISTEM; INFO

Saobraćajna policija ima NOVU OPREMU i moderan informacioni sistem sa kojim bi nam pozavidele i najsavremenije zemlje Evrope.

U toku pojačane kontrole, koja je od danas počela, SAOBRAĆAJNA POLICIJA koristila je vozila opremljena modernom i savremenom tehnologijom, između ostalog, koja omogućavaju policijskim službenicima da direktno iz automobila provere lica i vozila.

Vozila su opremljena sa kamerama i sa savremenim informacionim sistemima. Takođe, vozila imaju ugrađen sistem prepoznavanja tablica i njihovo upoređivanje sa bazom nestalih i neregistrovanih vozila, zatim komunikaciju i uspostavljanje video-veze sa kolegama, pristup sistemu video-nadzora, kao i GPS navigaciju patrolnih jedinica kako bi brzo i pravovremeno stigle na lice mesta.

Tokom današnje kontrole i akcije, SAOBRAĆAJNA POLICIJA su za samo četiri sata iz saobraćaja isključili 52 vozila kojima je istekla registraciona nalepnica, saopštio je MUP.

Zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije ~ Boban Milinković istakao je da će saobraćajna policija u narednom periodu sprovoditi pojačanu kontrolu uz upotrebu ovih vozila, koja doprinose većoj efikasnosti u otkrivanju prekršaja.

Milinković je precizirao da je u prva četiri sata kontrole pored prekršaja isteka registracione nalepnice, otkriveno i pet prekršaja nekorišćenje sigurnosnog pojasa, dva vozača su sankcionisana zbog vožnje bez vozačke dozvole, dok su dvojica prekršajno kažnjena zbog nepropisnog preticanja.

Za sada je poznato da će se pomenuta vozila, oprema i informacioni sistem koristiti samo u Beogradu.

REKLAME


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

rezultati
Copyright © All rights reserved. 2020./2021. | Newsphere by AF themes.