October 25, 2021

IVENSA MEDIA GROUP

IVENSA VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

ŠTA STOJI IZA RIJALITI HAPŠENJA DR STOJKOVIĆ ? ZAŠTO PRETRES I SBPOK PRIPADNICI ZA LEKARA ??

Jasnu poruku pre par danas stavio nam je svima dr LONČAR – ministar ZDRAVLJA, kada je izjavio “pazite šta pričate o vakcinama, nije isključen odlazak u zatvor u trajanju od PET godina” a i zalagao se za zabranu emitovanja poruka protiv vakcinacije u SVIM MEDIJIMA I NA DRUŠTVENIM MREŽAMA.

“Ko širi lažne vesti o vakcinama i vakcinaciji, ići će u zatvor, čak i do pet godina”, ponovio je ministar.

Krivični zakonik u članu 343. predviđa da onaj ko iznošenjem ili pronošenjem lažnih vesti ili tvrđenja izazove paniku ili teže narušavanje javnog reda ili mira ili osujeti ili značajnije omete sprovođenje odluka i mera državnih organa ili organizacija koje vrše javna ovlašćenja, kazniće se zatvorom od tri meseca do tri godine i novčanom kaznom. Ako je delo učinjeno putem sredstava javnog informisanja ili sličnih sredstava ili na javnom skupu, učinilac će se kazniti zatvorom od šest meseci do pet godina.

Ministarka pravde Maja Popović i ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavili su obračun sa antivakserima i oštru reakciju državnih organa prema svima koji prenose lažne vesti.

I nisu se šalili nimalo i to baš za 1. APRIL, kada je policija sa nalogom ZA PRETRES oko 6 H UJUTRU KAO I SA PRIPADNICIMA SBPOK odvela DR JOVANU STOJKOVIĆ – PSIHIJATRA I POLITIČARKU NA SASLUŠANJE, tačnije lekarka je bila privedena – uhapšena rano ujutru, a deo ZAINTERESOVANE JAVNOSTI mogao je i uživo da prati, jer su ona i njen suprug sve snimali.

Nakon više sati iscrpnog saslušanja DR JOVANA je puštena uz objašnjenje da su povod za njeno hapšenje bili njeni tvitovi u kojima govori da su pojedini ljudi umrli posle vakcinacije, dodavši da je očekivala pritvor i da veruje da je njeno privođenje naređeno iz vrha države. Ona je istakla, da je u nekoliko objava na Tviteru u kojima je prenosila vesti objavljene u medijima uz svoje lične komentare, da smatra da ima pravo na to kao slobodan građanin i lekar.

Ona se tereti da je počinila krivično delo izazivanje panike i nereda, a na snimku se čuje jasno kako se protivi tome i pretresu stana pre svega zbog straha da će joj policajci “podmetnuti oružje ili drogu”.

Građani su u neverici pratili uživo prenos, pa je ostalo ne razjašnjeno zašto je došlo do svega pomenutog za to navedeno krivično delo, a ostalo je i ne potvrđeno iz MUPA o pretresu stana dr Jovane Stojković.

Advokat Marija Aleksić za B92.net kako isti prenosi, napominje da ne postoji za sada dovoljno informacija o tom slučaju.

“Da bismo detaljno pričali o ovom slučaju, moramo znati šta je inicijalni povod. Dakle, mora da postoji osnovi sumnje zašto se nekome pretresa stan”, kaže Aleksić.

Upitana da prokomentariše, prema nezvaničnim navodima medija, da je jutros reagovao SBPOK, Aleksić napominje da ne zna zbog čega je SBPOK reagovao, jer po Krivičnom zakonu za izazivanje panike i nereda je zaduženo Osnovno javno tužilaštvo.

Ne znamo šta je tačan povod za akciju, jer pretres stana je radnja koja ne ide uz krivično delo izazivanje panike i nereda”, a zatim dodaje, “svakako bi trebalo da se utvrdi iz kojih razloga je reagovao SBPOK”.

Predsednica pokreta “Živim za Srbiju” dr Jovana Stojković i još tri člana tog pokreta posle SBOK saslušanja, saslušani su potom i u Tužilaštvu za visoko tehnološki kriminal u Beogradu. 

U Tužilaštvu dodaju da je nakon saslušanja sudu predloženo da Stojkovićevoj odredi meru zabrane prilaženja, sastajanja i komunikacije. Ističu i da se postupak protiv istih nastavlja.

REKLAME


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

rezultati
Copyright © All rights reserved. 2020./2021. | Newsphere by AF themes.