October 25, 2021

IVENSA MEDIA GROUP

IVENSA VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

U TOKU SU NAJAVLJENI RADOVI I PROJEKTI KOD ADE, VREDNI VIŠE OD 125,5 MILIONA DINARA, INFO !!

Dugo najavljivani radovi, projekti i nacrt rešenja kod ADE, rasterećenje saobraćajnica, studija izvodljivosti … sada su iza nas i konačno se krenulo u REALIZACIJU izgradnje pasarele preko Radničke i Paštrovićeve ulice, kod ADE MOLA.

Dugo se spekulisalo i o samoj vrednosti radova, koji će na kraju biti ukupne cene veće od 125,5 miliona dinara, a koja je ustvari DONACIJA GRADU BEOGRADU od strane investitora tržnog centra – ADE MOLA.

Pristup pasareli je omogućen liftovima za osobe sa posebnim potrebama i stepeništima, koja se spuštaju na postojeće trotoare Radničke i Paštrovićeve ulice.  Konstrukcija koja se gradi imaće dva kraka ukupne dužine skoro 104 metara. Krak koji će premostiti Paštrovićevu ulicu imaće 48,3 metara, dok će konstrukcija iznad Radničke ulice imati ukupno 55,5 metara.

Blic portal prenosi da će se deo pešačke pasarele iznad Radničke ulice sastoji od dva raspona dužine po 22,8 metara i dva konzolna prepusta približnih dužina od tri i četiri metra. Visina konstrukcije iznosiće minimum 5,5 metara od kote terena. U sličnom rasporedu, deo pasarele preko Paštrovićeve ulice sastoji se takođe iz dva raspona dužina 23,2 metra i dva konzolna prepusta približne dužine četiri metara. Širina pešačke staze razlikuje se na dva kraka konstrukcije, pa je iznad Paštrovićeve 2,7, a iznad Radničke ulice 4,2 metra. Pasarelu će opsluživati tri komunikacijska jezgra: duž Paštrovićeve uz “Ada mol” (lift i stepenište), zatim u Radničkoj sa strane sadašnje autobuske stanice (lift i stepenište) i na strani Ade Ciganlije (lift i stepenište).

U projektu pasarele  stoji napismeno da će ovaj objekat značajno povećati bezbednost pešaka i protočnost saobraćaja u zoni ukrštanja ovih ulica.

Završetak radova očekuje se početkom maja 2021. godine.

Kako Vam se čini nov projekat – PASARELA ?

REKLAME


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

rezultati
Copyright © All rights reserved. 2020./2021. | Newsphere by AF themes.