October 24, 2021

IVENSA MEDIA GROUP

IVENSA VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

EVROPSKI SUD DONEO PRESUDU DA JE VAKCINACIJA DECE OBAVEZNA … INFO


Juče smo najavili da je ministar Zdravlja ZLATIBOR LONČAR naveo da se razmišlja o obaveznoj vakcinaciji u Srbiji protiv kovida 19, te ukazao da je to predlog struke.

“Oko toga se slažemo. To je predlog struke i radićemo na tome da to bude i kod nas”, rekao je Lončar.

VAKCINACIJA U SRBIJI IPAK OBAVEZNA ?! MINISTAR LONČAR: STRUKA JE SAGLASNA, radićemo na tome … INFO

https://www.online-vesti.e-info.in.rs/blog/2021/04/07/vakcinacija-u-srbiji-ipak-obavezna-ministar-loncar-struka-je-saglasna-radicemo-na-tome-info/embed/#?secret=AHgyXHHNae

Već danas se razmišlja o tome i na EVROPSKOM PLANU i otišli su korak dalje ka tome.

Danas je stigla vest da je Evropski sud za ljudska prava doneo presudu u kojoj navodi da je “obavezna vakcinacija legalna i da je možda potrebna u demokratskim društvima”.

Sud je odlučio da obavezna vakcinacija ne krši član 8. Evropske konvencije o ljudskim pravima, koji se odnosi na pravo poštovanja privatnog života.

Proces je iniciran od strane nekolko čeških porodica zbog obavezne vakcinacije male dece, pa je takva presuda doneta povodom tih žalbi prenosi Tanjug, pozivajući se na DW.

Iako se vode velike debate o obaveznoj vakcinaciji i zbog KORONA VIRUSA, pravni ekspert Nicolas Hervieu navodi da ova presuda „pojačava mogućnost nametanja obavezne vakcinacije u uslovima epidemije korona virusa“, zaključio je Nicolas pravni ekspert, za agenciju AFP.

Čekaju se još zvanične reakcije predstavnika članica EVROPSKE UNIJE.

REKLAME


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

rezultati
Copyright © All rights reserved. 2020./2021. | Newsphere by AF themes.