October 23, 2021

IVENSA MEDIA GROUP

IVENSA VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

ODAJE SE POŠTA PREMINULOM PRINCU – FILIPU, OGLASILI SU SE TOPOVI, POČASNI PLOTUNI

Princ Filip, Vojvoda od Edinburga, suprug britanske kraljice Elizabete Druge, umro je juče u 99. godini, kako je saopštila juče Bakingemska palata.

Napunio bi 100 godina u junu ove godine.

Na brodovima Kraljevske ratne mornarice gde je on služio za vreme Drugog svetskog rata, oglasili su se topovi u podne, po lokalnom vremenu.

Danas je odata i pošta preminulom princu Filipu, vojvodi od Edinburga, u mnogim mestima širom Velike Britanije, na Gibraltaru i na moru i u zemljama Komonvelta.

I Australijske odbrambene snage ispalile su počasne plotune u 17 sati po lokalnom vremenu ispred zgrade Parlamenta u Kanberi, a na Novom Zelandu će artiljerijskom paljbom sutra biti odata počast preminulom princu.

Državnici i zvaničnici iz celog sveta i iz zemlje uputili su izraze saučešća kraljici i kraljevskoj porodici kao i britanskom narodu povodom smrti princa Filipa. Britanski premijer Boris Džonson izrazio je takođe saučešće kraljici Elizabeti Drugoj i kraljevskoj porodici povodom smrti princa Filipa.

Princ Filip je umro mirno juče ujutru u dvorcu Vindzor, a posle mesec dana boravka u bolnici iz koje je izašao 16. marta, jer je još početkom toga meseca bio podvrgnut uspešnoj operaciji zbog problema sa srcem.

REKLAME


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

rezultati
Copyright © All rights reserved. 2020./2021. | IVENSA MEDIA GROUP by ID - IVENSA DESIGN.