October 23, 2021

IVENSA MEDIA GROUP

IVENSA VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

BABIĆEVOM VOZAČU IZREČENA PRVOSTEPENA PRESUDA; SLABA PRAVDA ZA STANIKU! INFO

I dalje se priča o tom predmetu – udesu i dalje se prati sa velikom pažnjom slučaj koji je danas dobio prvi epilog tj. prvostepenu presudu. Vozač bivšeg direktora “Koridora Srbije” Zorana Babića – Dejan Stanojević, optuženog da je 31. januara 2019. godine na naplatnoj rampi Doljevac izazvao udes u kojem je poginula Stanika Gligorijević (52) iz okoline Knjaževca, proglašen je danas krivim za izazivanje teške saobraćajne nesreće.

Stojanović je osuđen na tri godine i 10 meseci ili 46 meseci zatvora, zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, a njemu je izrečena i mera zabrane upravljanja vozilom četiri godine.

Kako je utvrđeno tokom postupka, on je službenom „škodom superb“ krećući se iz pravca Niša ka Grdelici brzinom od 93 kilometra na čas udario u „opel astru“ koja je bila na kanalu ispred njega usled čega se ona odbila i udarila u zadnji deo „folksvagen pasata“ koji je napuštao rampu.

Na licu mesta ostala je mrtva tj. poginula je Stanika Gligorijević (52), a njena sestra Mirjana Aleksić koja se nalazila na mestu suvozača, zadobila je teške povrede opasne po život.

Slučaj prati mnoge sumnje, u javnosti se podigla velika prašina zbog UNIŠTAVANJA DOKAZA tj. BRISANJA SNIMKA, pa je i sam advokat Božo Prelević, koji zastupa porodicu Stanike Gligorijević govorio i za medije i tokom suđenja da „nije sporan samo snimak u kojem fale dva ključna minuta, već i mnogi drugi nedostaci“.

I porodica poginule Stanike Gligorijević i njena povređena sestra Mirjana Aleksić, koja je takođe zadobila povrede u nesreći, insistirala je da sud vidi dva minuta sa nadzornih kamera na nekadašnjoj rampi Doljevac, koja u materijalu nedostaju, a smatra da bi baš to dalo sve neophodne odgovore.

Mirjana Aleksić, sestra tragično nastradale Stanike Gligorijević, rekla je nedavno da očekuje da se do kraja suđenja pojavi snimak sa naplatne rampe u kome se vidi ono što se događalo dva minuta nakon udesa.

Suđenje ne može da se završi dok se snimak ne pojavi, ali ne verujem da će biti tako. Ne verujem u pravdu. Tu predsednik (Aleksandar Vučić) igra ulogu, niko drugi“, izjavila je Aleksić.

REKLAME


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

rezultati
Copyright © All rights reserved. 2020./2021. | IVENSA MEDIA GROUP by ID - IVENSA DESIGN.