October 23, 2021

IVENSA MEDIA GROUP

IVENSA VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

VAŽNE INFORMACIJE O SAOBRAĆAJU, PARKIRANJU I RADNOM VREMENU ZA VREME PRAZNIKA – INFO !

Neradni dani i praznicu su pred nama, koji nose i promene. Praznujemo i obeležavamo 30. april, 1, 2. i 3. maj (Petak-Ponedeljak) Vaskršnje praznike kao i Praznik rada koji obeležavamo 1., 2. i 4. Maja 2021.

Izmene u saobraćaju, parkiranju, radnom vremenu za vreme praznika možete pogledati u nastavku.

PARKIRANJE u Beogradu od petka do utorka će biti besplatno, dok će javni gradski prevoz tri dana saobraćati po nedeljnom redu vožnje. 

I GRADSKI i međugradski prevoz će od petka do utorka saobraćati po izmenjenom redu vožnje. Nedeljni raspored po kojem saobraćaju autobusi biće na snazi u petak, subotu i nedelju, dok će subotnji red vožnje važiti za ponedeljak i utorak. Na minibus ekspres linijama u petak i u utorak biće primenjeni redovi vožnje za radni dan, a od 1. do 3. maja prevoz na minibus ekspres linijama se neće saobraćati.  Radnici “Parking servis” neće naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima prestonice od petka do utorka. Javne garaže funkcionisaće uobičajeno, kao i Služba za prenos vozila. Taksisti će u pomenutom vremenskom periodu putnike prevoziti po višoj tarifi. 

Nedelja kada se obeležava Vaskrs biće neradan za sve komercijalne objekte, a neprekidno će raditi samo dežurne apoteke, pošte i benzinske pumpe na glavnim putevima. 

Što se tiče apoteka – UKUPNO pet apoteka “Beograd” će, od petka do utorka, primati kupce 24 sata. One u centru prestonice, u Nemanjinoj 2 i Kralja Milana 9, u Zemunu u Glavnoj ulici 34, u Bulevaru Maršala Tolbuhina broj 30 u Novom Beogradu i Lazarevačka u Dr Đorđa Kovačevića 27. Skraćeno radno vreme od 8 do 18 časova imaće apoteke “Palilula” u Knez Danilovoj, “Braće Kovač” u Krivolačkoj, “Miroslava Trajkovića” u Požeškoj i “Đuro Đaković” u Majke Kujundžića na Zvezdari. 

POŠTA u Takovskoj radiće tokom predstojećih praznika svakog dana od 7 do 19 časova. Skraćeno radno vreme do 15 časova imaće ekspozitura u Savskoj 2. U petak i subotu do 19 časova biće dežurne pošte u TC “Stadion”, “Big fešn”, “Imo autletu” i “Novom Merkatoru”. Sve poslovnice koje rade u okviru tržnih centara biće zatvorene u nedelju, dok će 1. i 2. maja raditi do 19 časova.  Najviše će tokom praznika pauzirati radnici banaka, pa će sve ekspoziture biti zatvorene od 30. aprila do 5. maja. Benzinske pumpe na opštinskim i državnim putevima prvog i drugog reda radiće bez prekida. 

NA Veliki petak, u subotu i ponedeljak, prodavnice, supermarketi i pijace radiće uglavnom po uobičajenom radnom vremenu, dok je nedelja kada se obeležava Vaskrs neradan za sve objekte.

Tačnije maloprodajni objektima i veliki trgovniski lanci u petak će raditi samo do 18 časova, dok će neradan dan biti samo u nedelju. Za 1. maj kao i u ponedeljak i utorak kupovina će biti moguća kao i svakog dana do 22 časova.  Ukoliko neko planira da u petak poseti neki od tržnih centara, to će moći da uradi do 18 časova. U subotu će raditi prestoničkih tržnih centara biti do 22 sata, dok će u nedelju biti zatvoreni za sve posetioce. 

REKLAME


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

rezultati
Copyright © All rights reserved. 2020./2021. | IVENSA MEDIA GROUP by ID - IVENSA DESIGN.