October 25, 2021

IVENSA MEDIA GROUP

IVENSA VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

U CG DIVLJA ŠVERC CIGARETA; DRŽAVA OŠTEĆENA ZA MILIONE! Medojević TRAŽI SASLUŠANJE I PROCESUIRANJE odgovornih pa i PREMIJERA !! INFO

Kako navodi Nebojša MEDOJEVIĆ, ništa se nije promenilo od MILA ĐUKANOVIĆA, a pre par dana javno je izrekao da je od prošle nedelje nastavljen i najznačajniji državni strateški projekat – ŠVERC CIGARETA, te da je “Crna Gora popušila državu”, tačnije “popušili smo…” !

Mediji iz CRNE GORE prenose vesti da je ovo VELIKA AFERA I BRUKA koja trese CG, jer je ponovno aktiviran unosan biznis i posao sa tranzitom cigareta preko Luke Bar i crnom tržištu cigareta u Crnoj Gori.

Javno je prozvao, okrivio i traži saslušanje premijera Zdravka Krivokapića, v.d. direktora Uprave policije Zorana Brđanina, direktora Agencije za nacionalnu bezbednost Dejana Vukšića i direktora Uprave prihoda i carine Aleksandra Damjanovića, te je poslanik “Pokreta za promjene” ~ Nebojša Medojević uputio Odboru za odbranu i bezbednost inicijativu za njihovo kontrolno saslušanje.

“Sav smisao države je da se nekoliko njenih vođa obogati na švercu i kriminalu, a da ostatak države budu njihove sluge” – izrekao je javno i odlučno Medojević.

Medojević je poslao i dopis predsedniku Odbora za odbranu i bezbednost -Milanu Kneževiću u kojem navodi da je samo u januaru kroz ilegalne tokove u Crnoj Gori prodato 27,4 tone cigareta iz čega proizilazi da je državni budžet oštećen za između 7,5 i 8,5 miliona eura samo za jedan mesec!

– Na ulicama se prodaju brendovi Trokadero, FM, Manchester, Merilyn, Corset  i slični proizvodi bez akciznih markica. Nakon 2-3 mjeseca pregovora starih DPS švercera sa novom Vladom, prošle nedelje je nastavljen šverc cigareta preko Luke Bar (tzv tranzit), dominantno preko Albanije i Kosova i Metohije. Odobrenje da će šverc ići bez problema i sa logističkom podrškom državnih organa dali su premijer, ministar finansija (Milojko Spajić) i šef ANB-a – tvrdi Medojević.

On u obrazloženju dodaje da su cene cigareta za kupce van Crne Gore porasle od 50 do 100 eura po paketu, “zbog učešća nove vlasti, koja svoje interese i profite štite preko svog tajkuna sa pozamašnim iskustvom ovom švercom iz 90-tih.”

– “Parlament mora pod hitno da iskoristi svoje kapacitete, godine da spreči kriminalizaciju i ove Vlade, ćutanje i zabijanje glave u pesak nije rešenje. Imajući u vidu značaj predložene inicijative i političke konsekvence, cenim da sjednica Odbora treba da bude otvorena za javnost” zaključio je Medojević.

-“Nakon smjene Duvanske Partije Socijalista voljom građana Crne Gore, koji su tražili PROMJENE i PRAVDU, velikom istorijskom prevarom formirana je Vlada vlasnika Vijesti i NVO Ne damo Crnu Goru koju su osnovali ljudi bliski Crkvi i budžetu, formirana je ova instant Vlada, koja je zadržala sve strateške ciljeve i politike vlada DPS-a i Đukanovića”, naveo je još ranije u svom autorskom tekstu lider Pokreta za promjene.

REKLAME


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

rezultati
Copyright © All rights reserved. 2020./2021. | Newsphere by AF themes.