October 25, 2021

IVENSA MEDIA GROUP

IVENSA VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

VUČIĆ: “NISU SAMO ZA NEZAVISNO KOSOVO NEGO ZA VELIKU ALBANIJU; preko Kosova žele da SRUŠE celu SRBIJU” INFO

Predsednik Srbije ~ Aleksandar Vučić gostovao je od 21 h na “TV Happy” kod Milomira Marića, u emisiji “ĆIRILICA” tokom koje je odgovarao na pitanja o Kosovu, o pritiscima iz SAD i EU, “NON PEJPERIMA”, PRIZNAVANJU TAKOZVANOG KOSOVA … te je tom prilikom izneo frapantne činjenice i informacije za javnost.

Predsednik je istakao da se povećava pritisak Evropske unije i Amerike da se dođe do rešenja a po njima je to priznamo nezavisno Kosovo.

„Nadam se da Grčka neće postupiti kao Izrael. Čudi me da njihov ministar spoljnih poslova dolazi u Prištinu“, rekao je Vučić, za TV Hepi.

Za nas je važno da nema panike za Srbiju, mi smo predosetili da se ovakve stvari dešavaju. Grci su odavno prevazišli ulogu oficira za vezu. Prošlog petka smo obavešteni od Grka regularnim diplomatskim kanalima da oni i dalje unapređuju odnose sa Kosovom. Nadamo se da ta naša bratska zemlja neće priznati Kosovo kao Izrael”.

On je rekao da se koordinisana akcija pritisaka sprovodi i prema Španiji, dodajući da Srbiji nema veze ni sa jednim non pejperom koji se pojavljuje ovih dana.

Predsednik tvrdi da EU i Amerika stoji iza pidanja ” NON PEJPERA” od kojih nijedan nema veze sa Beogradom, a onda optužuju srpske vlasti da stoje iza njih.

„Hoće da nas pritisnu uz zid, tako bi nas zaustavili u ekomskom razvoju“, rekao je Vučić.

On je rekao i da je, Kosovo je samo deo svega, kao mi je rekao jedan kineski funkciner, da bi se srušila Srbija.

-“To nije daleko od istine, iako će govoriti da su najmoderniji i najbolji oni političari koji će sa oduševljenjem prihvatiti nezavisnost Kosova, a da Srbija ne dobije ništa, samo lepu priču u novinama, povremeno, pa da zarvšimo kao makedonski premijer Zoran Zaev oko Prespanskog sporazuma“, rekao je on.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je su u Prištini na vlasti „velikoalbanski jastrebovi koji imamu ogromne simpatije Zapada, ne toliko Amerike koliko Nemačke“.

Jedina je promena što je ne kažu da su samo za nezavisno Kosovo već za Veliku Albaniju, uz Preševo“, rekao je Vučić, za TV Hepi.

– U smislu Kosova, svako zaustavljanje Srbije u ekonomskom razvoju za nas je katastrofa.

Vučić se požalio na na to da je njima Srbija samo “dobra kada je slaba”.

REKLAME


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

rezultati
Copyright © All rights reserved. 2020./2021. | Newsphere by AF themes.