October 17, 2021

IVENSA MEDIA GROUP

IVENSA VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

HAOS U CG PARLAMENTU! TEŠKE UVREDE ZA PERMIJERA DA JE “KLOVAN I PAJAC SA KAFANSKO PROSTAČKIM NASTUPOM… traže njegovu smenu – INFO

DO USIJANJA JE ATMOSFERA U CG PARLAMENTU. NE ZNA SE KO KOGA VIŠE VREĐA. Pozivaju na smenu premijera ZDRAVKA KRIVOKAPIĆA.

Burna reakcija, kao i niz verbalnih incidenata dogodili su se danas u crnogorskom parlamentu kada je premijer Zdravko Krivokapić poslanicima rekao da “ovdje je prisutan nemoral”, tačnije: “ovdje pričate meni o moralu, a ovdje je prisutan nemoral i političko licemjerje”, rekao je premijer što je izazvalo burnu reakciju poslanika u Skupštini.

Na to su mu poslanici u skupštinskoj sali odgovorili rečima: “Sram te bilo”.

Uzburkane strasti su jedva smirili predsednik Skupštine ~ Aleksa Bečić i potpredsednik Vlade ~ Dritan Abazović. Bečić je upozorio premijera da ne koristi neprimerene reči u najvišem zakonodavnom domu.

Nakon što je premijer Zdravko Krivokapić danas rekao da u Skupštini Crne Gore vlada nemoral, predsednik Demosa ~ Miodrag Lekić je rekao da on više nema njegovu podršku, ali moli i da “ovaj klovn, pajac politički više nema podršku ove većine”.

Molim da ovaj klovn, pajac politički više nema podršku ove većine. Prelazimo preko skandala od izjava, kaže da ga jedino zanima amanet od mitropolita, nema Ustava, nema političke kulture, državne kulture… Ništa nije usmjereno protiv Vlade, ja molim da ovaj klovn, pajac politički, nema više podršku ove većine. Moju izvjesno nema”, poručio je Lekić.

Te ga je lider Demosa Miodrag Lekić nazvao “kafansko-prostačkim” nakon što je ovaj rekao da u Skupštini vlada nemoral i političko licemjerje.

“Crna Gora je umorna od autoritarnih vođa koje su naređivale i kada bi se neki ministar eliminisao, tu ne bi bila samo ostavka, slale bi se mafijaške poruke. Ovo je prevršilo svaku mjeru, ovo je udarac prije svega Vladi – da je vođena od ovakvog profila potpuno nedostojnog za vođenje državnih poslova. I ako sam do sada taktizirao i diplomatisao, loše se osjećamo da podržavamo čovjeka koji je nedorastao i koji je plasirao takav prostakluk koji mu ja savjetujem da plasira u društvu svome. Ovo mu nije društvo, ovo je sticaj okolnosti”, naveo je Lekić.

Na sve upućeno Slaven Radunović iz DF-a se jedini izvinio zbog svoje, kako kaže, preterane reakcije.

“Niko me nikad ovako nije iznervirao. On ne želi dijalog i ne želi da razmijeni mišljenje. Ovo nas prati od dana kada je izabrana ova Vlada. Ovaj premijer ne zaslužuje da vodi Vladu Crne Gore”, naglasio je Radunović.

Poslanik SDP-a Raško Konjević otišao je korak dalje te je zatražio razrešenje PREMIJERA KRVIOKAPIĆA !

Konjević je naveo da je bilo različitih saziva i biće ih još ali da niko Skupštinu nije ponizio kao premijer.

“Reč da je ovdje prisutan nemoral i da je ovo mjesto laži. Doživjeli smo da već drugi put Krivokapić nema političke snage da se suoči sa argumentacijom. Da je sreće da štitimo dignitet institucije večeras bi svi potpisali zahtjev za razrješenje premijera jer niko za 30 godina nije pokazao nevaspitanje kao on u njegovim godinama”, mišljenje je Konjevića.

Dok je Knežević iz DF-a poručio KRIVOKAPIĆU: “Od sutra nisi premijer” !

– Ako sutra budete sa DPS-om smenili Leposavića niste premijer, a ako ga ne budete smenili niste više premijer, rekao je Knežević, ističući da od kad je progledao i probauljao, stalno je slušao da su “Srbi  nešto krivi kao narod”.

Tačku na niz uvredi, verbalnih napada i incidenata stavio je Potpredsjednik Vlade ~ Dritan Abazović kada je uputio poslanicima izvinjenje u ime Vlade ako je bilo neprimjerenih reakcija.

“Čule su se mnoge stvari. Moramo da razumijemo da smo 30. avgusta napravili nešto istorijski. Ako je neko mislio da je naš posao lagan on se prevario. Sve ovo što se dešava u parlamentarnoj
većini za mene nije preveliko iznenađenje. Svi mi nosimo neki temperament. Ovo što je govorio premijer je govorio u domenu političke etike, a ne usmjereno prema nekome pojedinacno. Mnogo je lako nešto srušiti, ali je teško graditi društvo pomirenja. Vi odlučite sami. Moja sugestija premijeru je bila da izađe i kaže da vi sami odlučite. Sve naše odluke imaju konsekvence. Dajte da vidimo što su rješenja i damo veću stabilnost Crne Gore. Moramo da emitujemo veću stabilnost”, zaključio je Abazović.

REKLAME


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

rezultati
Copyright © All rights reserved. 2020./2021. | IVENSA MEDIA GROUP by ID - IVENSA DESIGN.