October 17, 2021

IVENSA MEDIA GROUP

IVENSA VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

IZVREĐAN PREMIJER CG, SMENJEN MINISTAR, USVOJENA REZOLUCIJA O SREBRENICI… VULIN:” ZABRANITI IM ULAZ U SRBIJU, ispisali su se iz Srba“

Poslednjih dana u CG parlamentu atmosfera je bila dovedena do usijanja. Premijer ~ ZDRAVKO KRIVOKAPIĆ je pretrpeo teške lične uvrede, ministar ljudskih i manjinskih prava ~ Vladimir Leposavić smenjen na predlog istog – predsednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića, zbog izjava u kojima je „relativizovao genocid u Srebrenici“, da bi se na kraju ta ista rezolucija u četvrtak i USVOJILA.

Rezolucijom o Srebrenici se izražava saosećanje za sve žrtve tokom rata na prostoru bivše Jugoslavije i njihove porodice. Izglasana Rezolucija o genocidu u Srebrenici podrazumeva da parlament osudi i priznaje da se u Srebrenici jula 1995. godine desio genocid, da to Skupština Crne Gore najoštrije osuđuje, da se zabranjuje javno negiranje postojanja i umanjenje genocida i da se 11. jul proglasi danom sećanja na žrtve.

Skupština Crne Gore posle burne rasprave u četvrtak je usvojila Rezoluciju o Srebrenici, za koju je glasalo 55 poslanika, 19 protiv i sedam je bilo uzdržano. Za smenu Leposavića glasalo je 80 poslanika – 43 za, 27 protiv i 10 uzdržanih.

O događanjima iz CRNOGORSKOG PARLAMENTA, pisali smo više na linku-

Sva dešavanja iz CRNE GORE, a posebno po usvajanju REZOLUCIJE negativno su se reflektovala na situaciju i zvaničnike u Srbiji.

Među prvima se oglasio i dao izjavu za javnost MINISTAR UNUTRAŠNJIH POSLOVA – ALEKSANDAR VULIN koji je rekao da će tražiti da se ulazak u Srbiju zabrani onima koji su u Skupštini Crne Gore glasali za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici.

„Predsednik Vučić nije čovek koji zabranjuje, ali tražiću od njega da se onima koji su glasali za rezoluciju zabrani ulaz u Srbiju. Neka svoje porodice dobro raspoređene po Beogradu, viđaju u Crnoj Gori“, napisao je Vulin u saopštenju.

Po njegovim rečima, oni koji su u crnogorskom parlamentu glasali za rezoluciju o Srebrenici, „ispisali su se iz Srba“.

„Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić je poslednji put razočarao Srbe, posle ove bruke više ništa od njega ne može da nas razočara“, ocenio je Vulin.

REKLAME


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

rezultati
Copyright © All rights reserved. 2020./2021. | IVENSA MEDIA GROUP by ID - IVENSA DESIGN.