October 25, 2021

IVENSA MEDIA GROUP

IVENSA VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

ZARAŽENI OSNOVCI NA EKSKURZIJI, SVE VEĆI BROJ OBOLELIH OD KORONE; KRIZNI ŠTAB SUTRA ZASEDA – INFO

ČETVRTI TALAS KORONE PANDEMIJE, upravo dolazi.

Usred te i dalje ozbiljne situacije, deca iz aleksinačke osnovne škole, bila su na ekskurziji.

Osmoro osnovaca i četvoro zaposlenih u jednoj aleksinačkoj školi zaraženo je korona virusom, potvrđeno je nakon njihovog povratka sa dvodnevne ekskurzije, preneo je RTS.

Direktor Doma zdravlja u Aleksincu Rodoljub Živadinović rekao je da se mnoga deca nisu odmah javila jer su mislila da imaju blažu prehladu te da je potreban hitan karantin da se infekcija ne bi dalje širila.

Na dan 12. jul u Srbiji je zaraženo još 118 osoba, tačnije koronavirus je u Srbiji potvrđen kod još 118 osoba od 8.405 testiranih uzoraka. Od posledica zaraze preminuo je 1 pacijent.

Današnji trocifren broj kao i “raspušteno” ponašanje građana, kako navode lekari doveli su do toga, da Vlast razmišlja da se uvedu nove mere i zabrane.

Sednica Kriznog štaba zakazana je za sutra u 15 sati, potvrđeno je za Nova.rs a preneli su vest i drugi mediji.

Premijerka Srbije ~ Ana Brnabić rekla je danas da će verovatno u utorak biti održana sednica Kriznog štaba za borbu protiv kovid-19, jer su lekari veoma zabrinuti i ponovila apel mladima da se vakcinišu.

„Pratimo brojke na dva sata, predsednik i ja, gledamo kako je to u opštinama i gradovima. Najbeznednija situacija je u onim lokalnim samoupravama sa najvećim broj vakcinisanih, rekla je Brnabić za TV Pink. U petak sam imala sastanak sa našim nacinalnim telom za vakcinaciju i oni će, kako je najavila, do 23. jula dati preporuku Kriznom štabu oko treće doze, koji će 1. avgusta dati svoj stav“, rekla je Brnabić.

REKLAME


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

rezultati
Copyright © All rights reserved. 2020./2021. | Newsphere by AF themes.