May 29, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

IVENSA VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

SUKOBI DVE CRKVE – SPC I CPC; Službenik CPC: crkva strane države želeći da ukrade našu istoriju i duhovnost – INFO

Tokom obeležavanja Petrovdana, na zaprepašćenje srpskog dela stanovništva u CG, građana Srbije i poglavara, službenika SPC, službenik tj. VLADIKA nekanonske Crnogorske pravolavne crkve u Crnoj Gori ~ Boris Bojović izjavio je da ta crkva, koja je inače registrovana kao nevladina organizacija, neće dozvoliti ustoličenje mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru.

Bojović je išao dalje u tom bahaćenju, pa je na praznik Petrovdan izjavio tom prilikom da je mitropolita Joanikije “pastir neke tuđe države”.

– Tog ustoličenja nema jer crkva strane države želeći da ukrade našu istoriju i duhovnost želi da postavi nekoga koji ne priznaje crnogorski narod i koji nas poništava u svakom mogućem smislu – rekao je Bojović.

Ranije, pre dva dana isti Vladika Crnogorske pravoslavne crkve (CPC) Boris Bojović kazao je kako radi dobre saradnje i mira u čitavom regionu treba priznati da se u Srebrenici dogodio genocid, te je dalje Bojović, koji je prisustvovao obilježavanju 26. godišnjice od genocida u Srebrenici, za Anadoliju izjavio da su tu kako bi poslali poruku da “nikad i nigdje na planeti ne treba ovakav genocid da se dogodi”.

REKLAME


Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati
Copyright © All rights reserved. 2016. - 2022. | Newsphere by AF themes.