September 27, 2021

IVENSA MEDIA GROUP

IVENSA VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

VUČIĆ NA SASTANKU SA RAMOM I ZAEVIM: ISTORIJSKI TRENUTAK, NEMA VIŠE GRANICA…ovo je veliki iskorak u budućnost!

Predsednik Srbije ~ Aleksandar Vučić boravi danas i sutra u Skoplju, odakle se javio večras tj. Vučić se obratio javnosti iz Skoplja za televiziju “Pink”.

On se danas sastao sa predsednicima vlada Severne Makedonije ~ Zoranom Zaevom i Albanije ~ Edijem Ramom u okviru inicijative za saradnju poznate pod nazivom “Mini Šengen”.

Vučić je u društvu Zaeva i Rame prošetao centrom Skoplja, gde se pozdravljao sa građanima, da bi se potom oglasio i na društvenim mrežama za građane Srbije.

Povodom današnjih dešavanja Vučić je izjavio:

„Ovo je veliki iskorak u budućnost! Važan aspekt koji doprinosi daljem učvršćivanju mira, boljoj i bližoj političkoj saradnji i saradnji naših naroda, to donosi stabilnost i mnogo toga što je važno za budućnost regiona“, napisao je Vučić na svom Instagram profilu.

„Velike i važne stvari za sve nas! Sve će to da snaži naše narode, naše ekonomije i time obezbeđujemo bolji životni standard našim ljudima“, naveo je predsednik Srbije.

Inicijativa za saradnju poznata pod nazivom „Mini-Šengen“, kako je najvljeno, biće sutra preimenovana.

Vučić je objavio više slika sa makedonskim i albanskim premijerom, Zoranom Zaevom i Edijem Ramom, uz koje je napisao da tri lidera imaju zajedničke planove za zelenu agendu, ideje kako da iskoriste industrijalizaciju tri zemlje i da privuku veći broj investitora, uz jedinstveno tržište rada.

„Zahvalan na gostoprimstvu makedonskom narodu i njegovom rukovodstvu. Verujem u budućnost i najbliže odnose naših država i naroda“, dodao je Vučić.

Vučić je prethodno najavio da će Srbija, Severna Makedonija i Albanija sutra potpisati tri sporazuma koji će doprineti dodatnom ekonomskom povezivanju tri države.

Ako za dve godine dođemo dotle da nemamo granice između nas i da kamioni mogu slobodno da prolaze, kao i automobili, onda mi se čini da smo postigli nešto o čemu smo maštali. Nisam siguran koliko će svi da budu presrećni zbog toga u svetu i Evropi, ali mi ćemo biti srećni – objasnio je Aleksandar Vučić.

On je izjavio da će sutra više pričati o dogovorima sa Ramom i Zaevom.

– Više ne jurimo za tim ko će šta da nam učini ili pokloni, već šta je to što zajedno možemo da uradimo i da napravimo – objasnio je predsednik Srbije.

Ističe da se tri zemlje odlično razumeju, što stvara uslove za mir.

Vučić kaže da postoje zajednički planovi o zelenoj agendi, industrijalizaciji, privlačenju novih investitora.

To su velike i važne stvari. Radiće se na međusobnom prihvatanju akademskih kvalifikacija, ali i profesionalnih, da građevinac u Tirani bude prihvaćen u Beogradu i obrnuto. To će da nas približi dodatno, da snaži naše ekonomije, da obezbeđujemo bolji životni standard za naše ljude – zaključio je predsednik Vučić.

REKLAME


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

rezultati
Copyright © All rights reserved. 2020./2021. | IVENSA MEDIA GROUP by ID - IVENSA DESIGN.