January 28, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

IVENSA VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

BRNABIĆ POTVRDILA NOVU POMOĆ TRUDNICAMA, slede izmene Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom

STIŽU RADOSNE VESTI iako ih je predsednik VUČIĆ već najavio.

Reč je o novoj odluci VLADE,  kako je i sam predsednik VUČIĆ najavio dodatnu podršku da se za rođenje deteta roditeljima isplati 5.000 evra, danas je i premijerka Vlade ~ Ana Brnabić izjavila da će se nastaviti rad sa civilnim organizacijama na daljim izmenama Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom.

„Ići ćemo sa izmenama zakona i olakšaćemo trudnicama i porodiljama mnoge stvari, a ići ćemo i sa velikim i značajnim uvećanjem iznosa za rađanje dece – za prvo, drugo, treće i četvrto dete“, kazao je Vučić i objasnio da su „nove mere neophodne jer nam je „stopa nataliteta obrnuto proporcionalna rastu životnog standarda“.

Prema važećem zakonu, roditeljski dodatak se dodeljuje za prva četiri deteta u porodici i redosledom rođenja raste – prvo dete dobija 100.000 dinara, drugo 24 meseca po 10.000 dinara (dve hiljade evra), treće 10.000 evra a četvrto 15.000, u jednakim mesečnim ratama u narednih deset godina. Taj roditeljski dodatak takođe je prvobitno bio jednokratna mera, isplaćivalo se u celosti po rođenju deteta.

Danas je rekla – potvrdila premijerka AnA Brnabić, odgovarajući na pitanje poslanice SPS Snežane Paunović o pomoći porodiljama i izmenama zakona te je najavila i ona da:

“Imaćemo dodatnu pomoć porodiljama kao što je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Na tome ćemo raditi brzo, a drugo, nastavljamo da radimo na daljim izmenama zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom”.

Brnabić je odgovorila da je država uradila do sada koliko je mogla, da se išlo u izmene i dopune Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, ali da nije sto odsto zadovoljna zakonom.

REKLAME


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

rezultati
Copyright © All rights reserved. 2020./2021. | Newsphere by AF themes.